Pylos leuk dorp op de Peloponnesos

Pylos is gelegen in het zuiden van de westkust van de Peloponnesos en is het economische centrum van de provincie Messinia. Het dorp zelf heeft ongeveer 2.500 inwoners, met de omliggende dorpen die tot dezelfde gemeente behoren zo'n 5.000 inwoners. Pylos is een levendige Griekse kleine stad, waar u alles voor uw dagelijkse behoefte kunt krijgen. De haven met zijn vele vissersboten evenals jachten brengt leven in het dorp.

Pylos is gelegen aan de zuidkant van de baai van Navarino, de baai ligt zeer beschut en gold zelfs in het verre verleden als prima ankerplaats. Bekend werd de baai door de Slag van Navarino in 1827. 
De geallieerde troepen uit Engeland, Frankrijk en Rusland versloegen de Turks-Egyptische vloot en leiden tot een terugtrekking van de Turken uit Griekenland.

Alleen het centrum van Pylos met het centrale plein ligt op zeeniveau, echter rond het plein gaan de straatjes relatief steil bergop. Ongeacht welke richting (natuurlijk met uitzondering in de richting van de zee) gaat het omhoog, dit is de aantrekkingskracht van Pylos. Er zijn vele smalle straatjes (vaak met trap) en het is erg leuk om de plaats te verkennen. Naast de vele mooie huizen met altijd uitzicht op de baai, zijn er nog steeds zoals overal in Griekenland, oude huizen die helaas steeds meer vervallen. Onder de oude grote platanen kunt u op het plein een drankje in de schaduw nemen en genieten van de gezellige drukte.

Pylos zelf is niet zo geschikt voor een strandvakantie. Er zijn genoeg mooie zandstranden in de buurt. Vanaf het busstation kunt u de dorpen in de omgeving bereiken, zelfs is er een busdienst naar Kalamata. Het busstation ligt aan de Platia (plein) bij de lokale tankstation. De kade en het havengebied zijn in 2016 volledig opnieuw ingericht, in november 2016 waren de werkzaamheden nog niet volledig afgerond.

De bezienswaardigheid van Pylos is ongetwijfeld het fort gebouwd door de Ottomanen in 1573. Na de overwinning op de Turken werd het fort in de 19e en 20e eeuw gebruikt als een gevangenis, voordat  ze werd opengesteld voor het publiek.  Het fort is relatief groot en relatief goed bewaard gebleven. Het fort is gebouwd op een heuvel, vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht op Pylos en de haven, evenals de baai van Navarino en sommige eilanden in de omgeving. 

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.