Vijf dingen die u moet doen op Corfu

Het Griekse eiland Corfu is vol met adembenemende uitzichten, betoverende steden, musea en andere activiteiten, die u misschien alleen maar mag missen als ik u ze niet had verteld. Maak niet de typische Corfu tour, want er zijn meer verborgen schatten om te ontdekken.
Hieronder zal ik 5 top dingen noemen, die u zieker moet doen tijdens uw vakantie op het eiland Corfu. 

  1. Wandel de Corfu Trail. Laat ik beginnen met een activiteit voor de actieve vakantieganger. Wandelen is een favoriete tijdverdrijf voor de actieve reiziger op Corfu en de Corfu Trail loopt van de ene kant van het eiland naar de andere kant. Deze wandeling moet u gewoon doen.
  2.  Bezoek het klooster van Panagía Arkoudíla. Diverse bezienswaardigheden op Corfu kunt u bereiken met de auto of de mountainbike, zoals het klooster Panagía Arkoudíla, dat ligt op iets meer dan 3 kilometer ten zuiden van de populaire badplaats Kávos. Daarnaast heeft u een prachtig uitzicht over Paxí en toegang tot een wandelpad dat deel uitmaakt van de Corfu Trail en naar het Arkoudíla strand leidt.
  3. Breng een bezoek aan het Andivouniótissa (Byzantijnse) museum. Een andere geweldige manier om de tijd door te brengen op Corfu is door het leren van zijn rijke historie in één van de vele musea. U moet zeker het museum van Andivouniótissa (Byzantijns) bezoeken dat in de Mourágia-wijk ligt. U kunt dit museum bezoeken van dinsdag tot zondag van 8.00 tot 15.00 uur en de entree is € 4,-.  Het museum zelf is een middeleeuwse kerk gevuld met ongebruikelijke iconen uit de 15e tot 18e eeuw. Vele daarvan werden door de vluchtelingen, Kretenzische kunstenaars die na de val van  hetVenetiaanse Kreta in 1669 naar het eiland kwamen, beschilderd.
  4. Een wandeling maken rond de oude binnenstad van Kérkyra. Het bezoeken van de oude binnenstad van Kérkyra is de perfecte manier om het eiland en zijn vele charmes te leren kennen.Waarom niet de middag doorbrengen in de straten met zijn pastelkleurige gebouwen compleet met Venetiaanse luiken?
  5. Maak een stop bij Paleá Períthia, het Venetiaanse dorp, dat verborgen ligt op de noordelijke helling van de Pandokrator, de hoogste berg op Corfu. Het dorp werd verlaten na de jaren '60 en heeft sindsdien veel restauratieprojecten ondergaan, inclusief de restauratie van de 14e-eeuwse kerk van Agios Iákovos O Pérsis die u ziet als u het dorp nadert.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.