Kalymnos een eiland voor klimmers in Griekenland

Griekenland kent vele eilanden en deze eilanden zijn allen zeer divers. Je hebt eilanden voor gezinnen, voor feestvierders, voor rustzoekers, voor cultuurliefhebbers, voor surfers en voor zeilers. 

Kalymnos is een eiland onder meer voor sportklimmers. Het ligt voor de kust van Turkije, ter hoogte van Bodrum, tussen de eilanden Kos in het zuiden en Leros in het noorden.

 U bereikt Kalymnos het gemakkelijkst door naar Kos te vliegen en dan de veerboot te nemen. De veerboot legt aan in de haven van Pothia in het zuiden van het eiland, met de bus of taxi kunt u dan verder. De belangrijkste plaats voor insiders en goed gelegen als uitvalsbasis voor diverse klimtochten is Massouri.

 Deze toeristenplaats ligt in het westen van het eiland en beschikt over een aantal goede stranden. Vanuit Massouri heeft u ook een prachtig uitzicht over het schilderachtige naburige eiland Telendos. Pothia is de hoofdstad van Kalymnos, hier vindt u tal van hotels en restaurants, alles in een typisch Griekse sfeer.

Wilt u meer rust, dan is Emborios een echte aanrader. Het dorp ligt op een schiereiland in het noorden van het eiland en biedt onvervalste plattelandsleven en een aantal mooie stranden. De bewoners halen hun inkomsten hoofdzakelijk uit landbouw, veeteelt en visserij.

 Als u van een groene omgeving houdt kunt u het beste een onderkomen zoeken in Panormos. Het stadje ligt op ongeveer vijf kilometer ten noordwesten van Pothia en heeft twee prachtige stranden. 

Chorio is slechts drie kilometer ten noordwesten van Pothia gelegen en het biedt wandel-en winkelmogelijkheden. Kalymnos is niet alleen geschikt voor klimmers, wandelaars voelen zich er ook thuis, evenals geschiedenisliefhebbers. U vindt er diverse kerken, kloosters en forten, ook zijn er meerdere archeologische vindplaatsen. Een must is een bezoek aan de ruïnes van Kastro met zijn negen kapellen. Vanaf hier heeft men een goed uitzicht over het eiland en de omliggende wateren. Het eiland heeft een aantal minerale bronnen , wellicht ideaal om uw reuma klachten te verminderen. Wilt u een leuk souvenir meenemen? Kalymnos is bekend om zijn sponzen.

Bent u op zoek naar een leuk hotel of appartement, kijk dan eens hier.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.