Astris Thassos het dorp van de sterren

Sommigen noemen het Astris, anderen noemen het Astrida, beide hebben dezelfde unieke betekenis, het dorp van de sterren.

Twee dorpen met gelijknamige namen? Twee aparte plaatsen? Nee, zij zijn een en hetzelfde. Een prachtig gebied van ongerepte natuurlijke schoonheid met lange, zacht glooiende stranden, rotsachtige bossen, olijfgaarden en kleine fruitboomgaarden, weiden met schapen en geiten, kleine vissershuizen, maar vooral brede open ruimten, waar u kunt zitten en zich verwonderen aan het prachtige uitzicht op de grote sterrenbeelden van sterren in de heldere nachthemel.

Een idyllisch, schoon mediterraan landschap. De zon, zee en het hele jaar door een milde klimaat, vormen een perfecte combinatie en zorgen voor de beste groeivoorwaarden voor olijven. Vroeger kwamen de inwoners te voet of op hun ezels over voetpaden en geitenpaden, die alleen door de sterren werden verlicht, om hun olijven te verzamelen. Zij gaven de plaats de naam Astris, het dorp van de sterrenhemel.

Bij de ingang van het dorp is een klein pittoresk strand, Psili Ammos. De reden voor deze naam is duidelijk. Een diepe brede baai, met fijn wit zand, omgeven door heuvels, pijnbomen, olijven, vijgen, die samen met dit prachtige strand een natuurlijke en rustige omgeving vormen. Dit wordt door velen beschouwd als een van de beste stranden op het eiland. Het strand heeft alle faciliteiten. Natuurlijk kunt u er ligstoelen en parasols huren. Cafés, bars en tavernes zijn gedurende het toeristische seizoen elke dag de hele dag geopend.

Als u op zoek bent naar eenzaamheid en een beetje avontuur, kan ik u het verborgen juweeltje Giola aanbevelen, vlakbij Astris en alleen toegankelijk ruw pad. Dit is het mooiste natuurlijke zwembad dat u verborgen onder de kliffen van Thassos kunt vinden.

Het is nu algemeen bekend dat in dit specifieke gebied veel oude ruïnes en artefacten zijn gevonden, waaruit blijkt dat dit gebied een lange historische en archeologische interesse heeft. Na jaren van opgravingen in de omgeving zijn veel oude ruïnes ontdekt. Er zijn tal van oude namen in bepaalde delen in het gebied. Ze tonen dat de vlakte van Astris in de oudheid ooit een enorme wijngaard was.
Een paar kilometer ten zuiden van Astris, onder Egeïsche wateren, liggen ruïnes van een oude stad die tijdens de recente onderwater opgravingen werd ontdekt. Sommigen geloven zelfs dat het de oude verloren stad Atlantis heel goed zou kunnen zijn.

Het hele gebied van Astris heeft tal van kleine stranden, sommige goed uitgerust, andere onaangetast, enkele stranden zijn: Agios Vasilios, Bambouris, Amdela, Salonikios, Kalami, om er maar een paar te noemen. Ook een paar kilometer van Astris en in de richting van het klooster van Archangelos vinden we de baaien Thimonia en Livadi, vaak met afgelegen stranden en een prachtig natuurlijk landschap.

Een vakantie in Astris is een unieke ervaring. U vindt er zeer goede hotelfaciliteiten, kamers en tavernes, waar u zeker de verse zeevruchten moet proberen. 

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.