Onbekende Griekse eilanden buiten de gebaande paden

Koufonisia
Griekenland is altijd al een van de meest populaire vakantie bestemmingen wereldwijd geweest. Vooral de vele prachtige eilanden,  de kristalheldere stranden, de zonnige ochtenden, de heerlijke lokale gerechten en lekkernijen, lokken jaarlijks vele toeristen naar de diverse Griekse eilanden.
Echter, afgezien van de meest populaire Griekse eilanden zoals Santorini, Mykonos, Corfu en Paros, zijn er een aantal andere eilanden die minder toeristisch, maar toch zeer mooi en zeker een bezoek waard zijn.
De volgende eilanden zijn ideaal voor degenen, die niet houden van toeristische, drukke en lawaaierige plaatsen, maar willen genieten van een rustige vakantie met hun gezin of partner. De eilanden zijn ook geschikt voor degenen, die houden van avontuur buiten de gebaande paden.


  1.  Paxoí : Paxoí is de kleinste van de Ionische eilanden, gelegen ten zuiden van Corfu, kleine, pittoreske dorpjes, witte kiezelstranden aan de oostkust en zeldzame rotsformaties en grotten in het westelijk deel. Paxoí is een ideale bestemming voor liefhebbers van zeilen, zwemmen en wandelen. Avontuurlijke bezoekers kunnen een motorboot huren om afgelegen stranden van het eiland te bezoeken. Gaios is de hoofdstad en haven, kent vele restaurants, bars en cafetaria's, terwijl Lakka niet meer is dan een klein dorp met een paar traditionele huizen en smalle straatjes, ideaal om te wandelen. Nog meer afgezonderd bent u op het eiland Antipaxoi, een klein, rustig eiland, ten zuiden van Paxoí, met prachtige stranden. 
  2. Ikaria: Gelegen in de oostelijke Egeïsche Zee, in de buurt van Samos, is Ikaria en unieke Griekse eiland, bekend om zijn relatief hoge levensverwachting. De rustige levensstijl weten buitenlandse toeristen te waarderen. De lokale bevolking is erg vriendelijk en gastvrij. Het eiland is ook beroemd om zijn traditionele feesten, het drinken van veel wijn en natuurlijk dansen op verschillende Griekse volksmuziek maken uw verblijf compleet. 
  3. Anafi: Anafi is een klein Cycladische eiland in de buurt van Santorini. Ondanks de 12 uur durende tocht met de veerboot om het eiland te bereiken, is Anafi is een top bestemming voor degenen die behoefte hebben aan een rustige vakantie. Het centrum van het eiland, genaamd Chora, wordt gekenmerkt door witte kubusvormige huizen en kapellen, gebouwd op een berg biedt het vanaf de top een fantastische uitzicht. Er zijn ook een aantal leuke restaurants en cafetaria's waar bezoekers kunnen ontspannen, een drankje nemen en genieten van het idyllische uitzicht. 
  4. Ithaca: Gelegen in de Ionische Zee, naast Kefalonia. Ithaca de geboortestad van Odysseus, is een rustig eiland,onaangetast door het massatoerisme, met afgelegen stranden met kristalhelder water, schilderachtige dorpjes en oude kloosters. De hoofdstad Vathy, een van de grootste natuurlijke havens ter wereld, heeft vele traditionele tavernes, bars, winkels en archeologische vindplaatsen.  Ithaca heeft zowel zand-en kiezelstranden, met veel watersportmogelijkheden. Boottochten naar de omliggende eilanden zijn een uitstekende manier om te ontspannen en de schoonheid van het eiland te ontdekken. 
  5. Koufonisia: Koufonisia, gelegen in het oosten van de Cycladen, bestaande uit Ano Koufonisi en Kato Koufonisia, zijn de laatste jaren steeds populairder geworden onder Griekse en buitenlandse toeristen, maar op hetzelfde moment zijn ze erin geslaagd om hun karakter en authenticiteit houden. Koufonisai is geliefd vanwege de rustige stranden, de turquoise wateren, de kleine natuurlijke zwembaden en de prachtige zee grotten. Samen met een uitstekende keuken van het eiland  vol verse vis en schaal-en schelpdieren maken ze deze bestemming tot een juweeltje.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.