Griekenland vakantie in Preveza, Epirus

De stad Preveza in Epirus wordt beschouwd als een van de mooiste plekken in Griekenland. Omdat het direct aan de kust ligt en de zee bijzonder goede omstandigheden biedt om te zeilen, is het erg populair bij zeilers. Echter ook niet watersporters kunnen tijdens een vakantie in deze prachtige plaats in het zuiden van de provincie Epirus genieten.

De stad Preveza is de belangrijkste stad in de regio Preveza en heeft ongeveer 19.000 inwoners. Tot de gelijknamige gemeente behoren naast Preveza ook de dorpen Zalongo en Louros maken deel uit van de gemeente. Ongeveer 29.000 mensen wonen in de gehele gemeente.

Preveza ligt op een landtong tussen de ambracische golf en de Ionische Zee. Het zuidelijk naburige dorp Aktion ligt op ongeveer 7 km.
Als u niet per boot of vanuit het noorden per auto wilt reizen, kunt u een chartervlucht naar Aktion nemen en vervolgens naar Preveza reizen.

Preveza biedt zijn gasten accommodatie van verschillende types, bijvoorbeeld hotels, appartementen en campings. Natuurlijk zijn er ook talrijke restaurants en bars.

Preveza is ook bekend om haar Mediterrane levensstijl en indrukwekkende architectuur. Preveza is een perfecte vakantiebestemming met zijn milde klimaat en de mediterrane levenswijze. 
De architectuur van de stad is niet alleen uniek, maar ook bijzonder mooi. Net als de gastronomie van Preveza, waar zowel Grieks gerechten als multiculturele gerechten op het menu staan.

Vele kleine steegjes, waar trottoir en patio liefdevol zijn gedecoreerd met bloemen arrangementen en huisdecoraties. Tal van cafés en tavernes nodigen de bewoners en gasten in het stadscentrum uit om te ontspannen. Veel kerken uit de Byzantijnse periode zijn nog goed bewaard gebleven. Bijzonder bezienswaardig is de hoofdkerk Agios Haralambos. Het is indrukwekkend met zijn kostbare iconen. De profeet Elia's kerk en de kerk van Agios Athanasios inspireren ook bezoekers, vooral met de muurschilderingen en de mooie klokkentoren. Het Vrissoula Bastion, de klokkentoren en het fort Agios Andreas in het centrum van de stad zijn ook erg interessant. Evenals de majestueuze herenhuizen en Venetiaanse gebouwen, tuinen en de bloemrijke binnenplaatsen, die u in de stad kunt bewonderen.

Fantastische stranden en historische plaatsen.
Niet alleen in de stad zelf, maar ook in de omgeving van de stad kunt u een zeer rijke en weelderige plantenwereld bewonderen. U zult echt vooral worden aangetrokken door de magische stranden.  Er zijn diverse stranden aan de rand van de stad en in de directe omgeving en ze zijn groot genoeg, om zich comfortabel te voelen. Bijzonder populair zijn de stranden van Monolithi, Alonaki en Pantokratoras. Voor toeristen die een bijzonder luxe mediterrane vakantie verkiezen, heeft Preveza een grote jachthaven.

Preveza is historisch eveneens interessant. De geschiedenis van de stad gaat zelfs terug naar het jaar 1292, toen het voor het eerst werd genoemd in de zogenaamde Kroniek van Morea. Het is echter zeker dat Preveza nog ouder is, Aan het eind ontstond Preveza als opvolger van het oude Nikopolis.

De stad is het perfecte startpunt naar het groene eiland Lefkas. Maar Preveza is met haar pittoreske haventje en kleurrijke huisjes zelf ook een mooi pareltje. Preveza is een prima vakantiebestemming, zelfs een van de mooiste plekken van Griekenland, ontdek het zelf en zult het beamen.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.