Toroni Chalkidiki Sithonía

Toroni is een klein toeristisch stadje in het zuiden van Sithonia, het tweede schiereiland van Chalkidikí.

Toroni heeft een van de langste stranden van Sithonia (2,5 km puur gouden strand) en spectaculaire zonsondergangen vanuit de ruïnes van de vesting Lecythus. Toroni strekt zich uit langs het strand en biedt vele hotels, appartementen en kamers. Een groot deel van de accommodatie en restaurants is gelegen in de buurt van het strand of aan de tegenover gelegen straat.

Geschiedenis van Toroni.
Toroni heeft waarschijnlijk de rijkste geschiedenis van de nederzettingen van Sithonia. Aantekening bestaan ​​uit de 8e eeuw voor Chr. Toen werkte Toroni (genaamd Torone) samen met de Perzen tegen de Grieken. Als een invloedrijke stad had het 30 kleinere steden onder haar heerschappij. De stad werd gebouwd op de heuvel tussen de moderne dorpen Toroni en Porto Koufo. Honderden jaren ging Torone een verbond aan met Athene en kwam onder hun heerschappij. In de 5e eeuw voor Chr. wordt meer bekend over de inwoners en hun rijkdom. De jaarlijkse belasting naar Athene bedroeg in totaal 500 talenten, Toroni betaalde elk jaar 12 talenten. Dat was genoeg om een oorlogsschip met 200 mannen een jaar lang te bevoorraden. Toroni was duidelijk een rijke stad, met hun eigen geld.
In de 4e eeuw voor Chr. werd Toroni overhandigd aan de Macedoniërs onder het bewind van Filips II. Toroni bleef bestaan en bewoond tot de 17e eeuw. na Chr.
Het werd toen verlaten en de bewoners verhuisden iets ten noorden naar het huidige moderne Toroni.
In 1903 werden de oude muren en gebouwen vernietigd en werden helaas de historische stenen gebruikt voor diverse wegen.

Wat overblijft van het oude Toroni zijn slechts ruïnes. De Acropolis is gelegen op de heuvel ten zuiden van Toroni in de richting van Porto Koufo. Verspreide rotsblokken en scherven van aardewerk zijn het bewijs van eerdere vestingen.  Onderaan de heuvel op een klein schiereiland, vindt u de ruïnes van de vesting Lecythus.  Deze ruïnes zijn kenmerkend voor de moderne haven van Toroni.  Andere delen van de oude stad, zoals de Agora, liggen ondergedompeld in de haven op ongeveer 35 meter uit de kust.
Neem uw snorkeluitrusting mee en ga op zoek naar het bewijs van de oude beschaving.

Wat kunt u doen in Toroni ?
Er zijn veel mooie stranden in de omgeving, ten noorden van Toroni ligt het prachtige en vaak verlaten strand Tristinika. U kunt gemakkelijk te voet naar Porto Koufo. Als u zich fit voelt zijn er een aantal prachtige wandelingen naar het zuidelijkste puntje van Sithonia. . Daar vindt u een aantal kleinere stranden, die zelfs in het hoofdseizoen volledig geïsoleerd liggen. Kijk rond in de oude ruïnes en geniet van de uitzichten rond de vesting.
Boek een ​​cruise rond de Golf van Toroni, waar u heerlijk kunt zwemmen, snorkelen en duiken, rond het eiland Kelyfos een beschermd natuurreservaat.

Sithonia is altijd leuk om te bezoeken, eind mei, juni en september geniet mijn voorkeur. Het weer is mooi en warm, de stranden zijn verlaten en de prijzen van de accommodatie zijn lager.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.