Griekenland vakantie Sotiros en Skala Sotiros berg-en vissersdorp Thassos

Skala Sotiros was oorspronkelijk een vissersdorpje voor de inwoners van Sotiros. In Skala Sotiros meerden zij hun vissersboten aan en hadden ze aan zee ook hun vissershutten.

 Pas na 1976 begon de ontwikkeling van dit kleine dorp, langzaam werd de overgang naar een vakantieoord zichtbaar. U kunt nog steeds genieten van een rustige traditionele vissersdorpsgemeenschap. De kleine maar mooi gepresenteerde en goed onderhouden jachthaven biedt ligplaatsen voor honderden kleine boten. Het strand is omgeven door palmbomen en geeft een exotische sfeer aan de plaats. De aanwezige kleine tavernes en bars, die de hele dag geopend, serveren heerlijke gerechten en verfrissende drankjes.
U kunt hier ook de oudste olijvenpers van Thassos vinden, in het centrum van de olijfgroeiende regio van het eiland.

Vanuit het kustdorp Skala Sotiros is er een goede asfaltweg die naar het bergdorp Sotiros leidt. Als u via deze weg reist, zult u diverse heiligdommen en kleine kerken door de bomen en de dichte vegetatie zien. Voor Skala Sotiros is Sotiros het "dorp van onze Verlosser".

Het pittoreske bergdorp ligt langs de westelijke rand van het Ipsarion gebergte. Het ligt op 350 meter hoogte en 3,5 kilometer van de kust. Het dorp is beroemd om haar schone helende  lucht, goed voor mensen met ademhalingsproblemen. Combineer dat met de natuurlijke schoonheid van het omliggende bos en de bergbeekjes en u krijgt een paradijs om te verkennen.

Het klimaat is mild en droog, de wind die hier blaast, schoon en verfrissend. U zult onder de indruk zijn van de oude kerk, de prachtige fontein in het centrum van het plein dat in 1888 werd gebouwd en de oude school. In dit traditionele dorp met de geplaveide smalle straten, lijkt de tijd te hebben stilgestaan. 

Het dorp Sotiros is een goed alternatief voor iedereen die wil ontsnappen aan de drukte van de kustplaatsen. In het kleine café-restaurant in het dorp, kunt u in de schaduw van de oude platanen genieten van een kopje koffie of ouzo en onderdompelen in een van de meest romantische locaties van het eiland, om de spectaculaire zonsondergangen te zien die bijna gegarandeerd zijn op dit uitkijkpunt. Het uitzicht vanaf deze hoogte boven de zeespiegel van de Egeïsche Zee kust, is adembenemend.

Sotiros biedt comfortabele accommodatie voor iedereen. Sotiros is een prima bestemming als u wilt genieten van een ontspannende vakantie in de buurt van de natuur.

Vlucht al geboekt en nog op zoek naar een goed hotel of appartement?  Kijk dan hier voor nog meer hotels en appartementen in Skala Sotiros, Thassos die u ook zonder vlucht kunt boeken!

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.