Agios Isidoros Rhodos

 

Het kleine dorp Agios Isidoros in het binnenland ligt in het centrale deel van het Griekse eiland Rhodos, aan de voet van de berg Attavyros, ongeveer 64 km ten zuidwesten van de hoofdstad. Het dorp staat bekend om de productie van lokale kwaliteitsproducten.

Agios Isidoros ligt in het binnenland van het eiland Rhodos, tussen de andere kleinere dorpen Siana, Istrios en Laerma. Het dorp ligt op de oostelijke hellingen van de berg Attavyros, de hoogste berg van Rhodos (1215 m boven de zeespiegel). Vanuit het dorp Agios Isidoros, dat ongeveer 532 m boven de zeespiegel ligt, leidt een pad naar de top van de berg Attavyros en wandelliefhebbers kunnen de reis naar boven in ongeveer 2 uur maken.

Agios Isidoros is een klein en rustig dorp waarvan de inwoners zich richten op de productie van lokale producten van hoge kwaliteit. Het staat vooral bekend om de productie van lokale wijn en Souma-wijngeest (die sommigen vergelijken met de traditionele Griekse drank ouzo), maar je kunt ook hoogwaardige olijfolie en natuurlijke honing van lokale imkers meenemen.

Het centrum van het dorp is een klein plein met diverse winkels, tavernes en cafés. De prachtige kerk van Agios Isidoros, versierd met unieke fresco's binnenin, is ook een symbool van het dorp.

Meer toeristische bestemmingen van Rhodos

Nabije resorts: Embonas, Istrios, Laerma, Profilia, Siana

Meest favoriete resorts van Rhodos: Afandou, Archangelos, Faliraki, Ialyssos, Ixia, Kalithea, Kiotari, Kolymbia, Koskinou (Reni Koskinou), Lardos, Lindos, Rhodos (stad)

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.