Griekenland vakantie Benitses Corfu

Het pittoreske vissersdorpje Benitses ligt 12 km ten zuiden van Corfu-stad en heeft  zo'n 1.000 inwoners. Gedurende de laatste jaren is het dorp een kosmopolitische plek geworden zonder zijn pittoreske karakter en traditionele atmosfeer te verliezen. Tegenwoordig biedt dit mooie toeristenoord verschillende accommodatie voor alle smaken en budgetten, evenals tavernes, cafés en bars. Het dorp heeft echter zijn authentieke schoonheid weten te behouden.
Het traditionele gedeelte van Benitses ligt op een prachtige locatie in het midden van een groene vallei die naar de zee afdaalt.

De meeste bewoners hebben met toerisme te maken, maar in het verleden waren hun traditionele bezigheden vissen, het cultiveren van de olijven en citrusvruchten en in het verre verleden, waren ze werkzaam in de watermolens voor de meelproductie. Vooral in de winter is de visserij weer in opkomst.

Een wandeling door de smalle geplaveide straten onthult prachtige traditionele details die indruk maken op elke bezoeker. Toeristen komen met hun jachten aan in de pittoreske haven van Benitses voor een verfrissende duik in het kristalheldere water van de Ionische zee.  Rondom het kustplaatsje vindt u talloze stranden met prima faciliteiten en een schitterende omgeving, ideaal voor gezinnen. Afgezien van de prachtige kenmerken van dit dorp, is de belangrijkste attractie het schelpenmuseum, het herbergt o.a. de beste schelpencollectie van Europa en andere interessante tentoonstellingen.

De prachtige jachthaven (Marina), heeft ligplaatsen voor honderden privéboten, evenals de plaatselijke pleziervaartuigen en andere faciliteiten. De hotels, appartementen, villa's en kamers van Benitses zijn ideaal voor goedkope vakanties op een prachtige plek, een perfecte combinatie van bergen en zee.

Restaurants en tavernes serveren traditionele Griekse gerechten, maar u kunt er ook pizza's, pasta en zelfs Chinees bestellen. Het rustige maar prettige nachtleven van Benitses is gecentreerd rond de vele bars en de nieuwe jachthaven.

Het dorp Benitses is de perfecte bestemming voor gezinnen, jonge en oudere stellen en iedereen die op zoek is naar een ontspannen tijd in de zon terwijl ze genieten van goede gastvrijheid van de vriendelijke en gastvrije bevolking.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.