Kazaviti Griekenland vakantie Thassos

Het eiland Thassos heeft veel bergdorpen omdat in vroegere tijden mensen hun huizen hoog boven de bergen hebben gebouwd, om ruim van te voren de zee te kunnen zien en zo aanvallen door piraten te voorkomen. Dus de meeste dorpen liggen op de hellingen van de bergen, omringd door pijnbomen en bieden een prachtig uitzicht op de Egeïsche zee.

Bezoekers die deze traditionele en prachtige bergdorpjes absoluut willen verkennen, moeten naar Kazaviti gaan. Om daar te komen, moet u eerst door de stad Prinos rijden en de kronkelende verharde weg vervolgen. komt het eerste dorp Mikro Kazaviti (Kleine Kazaviti) tegen, aan het einde van een smal dal, genesteld in de heuvels. Het is het kleinste van de twee dorpen die hun naam hebben ontleend aan de Latijnse woorden casa = huis, en vitus = wijn. Het dorp werd zo 'het wijnhuis'  en met goede reden.

Schilderachtige bakstenen huizen, gelegen op de heuvels, komen langzaam naar voren door het dichte groen van de weelderige vegetatie die de vele bomen en struiken creëren zoals cipressen en natuurlijke mastiekbomen. Overal vindt u pittoreske en elegante restaurants met allerlei lokale traditionele delicatessen en eigentijdse accommodatie, met hoogwaardige gastvrijheid en toch in harmonie met de idyllische omgeving.

Te voet kunt u maar het volgende dorp, Megalo Kazaviti (Grote Kazaviti), omdat de afstand tussen de twee dorpen slechts een halve kilometer is. Aan de linkerkant vindt u een replica van een oud Grieks theater, gebouwd van lokale stenen, genesteld in een holte die plaats biedt aan ongeveer 300 vreugdevolle toeschouwers. Tijdens de zomermaanden presenteren de dorpen muziek-, theater- en dansevenementen. Op 10 februari en tijdens de herdenking van Sint George en ook tijdens Pasen, kunnen bezoekers een authentiek volksfeest bijwonen, met religieuze vieringen in de pittoreske kapel van de dorpen.

Megalo Kazaviti het tweede en grotere dorp, volgt dezelfde stijl van architectuur als zijn kleinere buur. Op het dorpsplein, dat u tegen het einde van de klim bereikt  spreidt een oude plataan, groot en indrukwekkend, zijn takken uit en bedekt het hele gebied en biedt verkoeling en bescherming, omdat de zonnestralen moeite hebben om door zijn dikke bladeren en takken te geraken.

Onder deze boom vindt u slechts twee van de vele traditionele taverna's van de bergdorpen, waar heerlijke vleesgerechten en zelfgemaakte recepten geserveerd worden, aangevuld met de allerbeste lokale rode wijn, die Thassos te bieden heeft.

Deze bergdorpen bieden bezoekers gemakkelijke toegang tot de natuurlijke omgeving, dicht bos omringt beide dorpen. Lokale clubs voor natuurliefhebbers hebben rondleidingen en wandelingen georganiseerd langs de talrijke paden die leiden naar de omliggende bossen en die een veilige en informatieve manier bieden voor elke bezoeker om in direct contact te komen met de lokale flora en fauna en de ongerepte natuurlijke omgeving. Een waar genot voor natuurliefhebbers, wandelaars, maar ook voor de gemiddelde toerist.

Een bezoek aan Kazaviti tijdens een vakantie op Thassos is als het eten van de kers op de taart. Noteer deze bestemming goed in uw agenda, want het is echt een inspirerende ervaring.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.