Griekenland vakantie Epanomi Chalkidikí

Epanomi is een klein stadje in het noordwesten van het Centraal-Macedonische schiereiland Chalkidikí. Epanomi ligt op slechts een paar kilometer van de Thermaïsche Golf en maakt deel uit van de grootstedelijke regio van Thessaloniki, de op een na grootste stedelijke agglomeratie in Griekenland.

Epanomi heeft een gunstige ligging en is een ideale uitvalsbasis voor een afwisselende vakantie in Chalkidiki. Epanomi betekent: strandvakantie, grote stad flair en toeristische drukte op slechts een aantal kilometers verderop.

De prachtige zandstranden van de baai van Thermaikos met kristalhelder water liggen op slechts 5 kilometer afstand van Epanomi. Hier kunt u stoelen en parasols huren en kunt u heerlijke dagen op en in het water beleven. In het zuidwesten bevindt zich een lagune, die volgens de Griekse ornithologen tot een van de belangrijkste vogelgebieden in Griekenland behoort.
Totaal andere verschillende indrukken biedt het 20 km ten noorden van Epanomi gelegen Thessaloniki.  Als hoofdstad van Centraal-Macedonië biedt de stad een puur stedelijk gevoel en vormt het een aantrekkelijk contrast met rustige dagen op het strand.

20-30km ten zuiden van Epanomi ligt het schiereiland Kassandra, de eerste vinger van het schiereiland Chalkidiki in de vorm van een hand met drie vingers. Hier kunt u uzelf echt onderdompelen in de toeristische drukte, prachtige stranden ontdekken of lange wandelingen maken in de dennenbossen aan de westkust.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.