Corfu vakantie in de winter

Corfu is natuurlijk een heerlijke vakantiebestemming in het voorjaar, zomer en in de herfst, maar zelfs in de winter is het zeker niet slecht. Natuurlijk hangt het er van af wat u wilt tijdens uw vakantie in de winter op het eiland Corfu. U zult echter Corfu anders ervaren dan in de overige seizoenen, waar alles gericht is op het toerisme. In de winter is het ook tijd voor de olijvenoogst op Corfu. 

Pakketreizen naar Corfu zult u voor een verblijf in de winter niet kunnen vinden. Natuurlijk kunt u vluchten individueel boeken, die daarbij ook nog eens goedkoper zijn. Weinig luchtvaartmaatschappijen bieden directe vluchten aan, meestal moet u vliegen naar Athene en vervolgens een aansluitende vlucht nemen naar Corfu. Accommodatie vindt u in een hotel in Corfu stad, waar u ook tegen behoorlijk lagere prijzen dan in het hoofdseizoen kunt reserveren.

Het weer in Corfu in de winter, kunt u gerust mild noemen, maar ook zeker soms regenachtig. Op regenvrije dagen heeft u een prachtig vergezicht, zodat u als hobby fotograaf de prachtigste foto's kunt nemen, in het voorjaar en de zomer ziet u veel foto's met nevel op de achtergrond.
Naast een camera moet u echter zeker ook de paraplu meenemen tijdens uw vakantie in winter.
In Corfu stad zijn ook tal van restaurants geopend in de winter, maar de typische toeristische tavernes in Corfu stad zijn gesloten.
Als u Corfu wilt verkennen, kunt u het best een auto huren. In de winter profiteert u van een goedkoper aanbod. In de dorpen zijn nog enkele traditionele tavernes geopend, op hun menu's staan nogal eens gerechten uit de typische Corfu keuken.
Tijdens een regenachtige dag kunt op zondag een bezoek brengen aan de musea van de hoofdstad, waar u gratis toegang krijgt verleend.
Corfu stond lang onder Venetiaanse invloed, vooral een evenement dat niet zo typisch is voor Griekenland, wordt op Corfu nog uitbundig gevierd.  Het carnaval wordt uitbundig en uitgebreid gevierd met parades en kostuums naar het Venetiaanse voorbeeld. Het is zeker de moeite waard om dit spektakel eens te mee te beleven.

Corfu in de winter is iets voor de actieve cultureel geïnteresseerde individuele vakantieganger die absoluut niets te maken wil hebben met het massatoerisme.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.