Atheense Rivièra cultuur, natuur en prachtige stranden

Lagonisi strand
Het gebied Attica rondom de hoofdstad van Griekenland wordt ook wel de Atheense Riviera genoemd en vertegenwoordigd eigenlijk alles waar Griekenland zo bekend om is. De eindeloze stranden, de azuurblauwe zee, bergen, valleien en hellingen waartegen de citrusbomen zich koesteren in het zonnetje. Maar ook eindeloze vlakten met de miljoenen olijfbomen en druiven geven dit gebied alles wat een Griekenland vakantie juist zo speciaal maakt; de afwisseling in landschap.
De vele kleine dorpjes en stadjes aan de kust gelegen geven dat heerlijke vakantie gevoel natuurlijk een extra dimensie. Boulevards met de vele taverne’s, cafeetjes en minimarktjes maken het plaatje compleet. De Atheense Rivièra heeft daarnaast ook nog tal van bezienswaardigheden. Kaap Sounion is een enorme trekpleister voor toeristen, hier kunt u een van de mooiste zonsondergangen van Griekenland aanschouwen bij de tempel van Poseidon. Maar ook plaatsen die tot ieders verbeelding spreken vindt u hier, Marathonas is misschien wel de bekendste.

De Atheense Rivièra ligt in de regio Attica en is één van de in totaal dertien regio’s of periferieën waarin Griekenland bestuurlijk is onderverdeeld. De regio Attica in Griekenland heeft een oppervlakte van 3.808 vierkante kilometer en bestaat uit de acht regionale eenheden: Noord-Athene, West-Athene, Centraal-Athene, Zuid-Athene, Oost-Attica, West-Attica, Piraeus en de Saronische Eilanden. Attica is een driehoekig schiereiland tussen het Kanaal van Korinthe, de Saronische Golf en het schiereiland Evia, de meest zuidelijke punt is Kaap Sounio. De grootste steden in Attica zijn Athene en Piraeus en in het gebied liggen de bergen Immittos bij Athene, de Pentelikon en de hoogste berg van Attica de Parnitha.

De Atheense Rivièra in Griekenland is het gebied vanaf het oude Athene met de Atheense kust naar Kaap Sounion, de meest zuidelijke punt van de Atheense Rivièra, de kust vanaf de kaap tot aan Marathonas en de eilanden Salamina en Aegina. De Atheense Rivièra is een deel van het grotere schiereiland Attika, een Rivièra is een term om in een land een populaire zonnige kust aan te duiden met goede stranden en veel faciliteiten.

De Atheense Rivièra is een kustgebied met een rijke cultuur, veel bezienswaardigheden, goede stranden en een mooie natuur met veel bosrijke berggebieden.


De Atheense Rivièra heeft een mediterraan klimaat met lange droge zomers en een korte natte periode in de winter, de warmste maanden zijn juli en augustus met een gemiddelde temperatuur van 27 graden.

De hoogste neerslag valt in de maanden november en december en de koudste maand is januari met een gemiddelde van 10 graden.

De Atheense Rivièra ligt in de regio Attika en is 1 van de in totaal 13 regio’s of periferieën waarin Griekenland bestuurlijk is onderverdeeld. De regio Attika in Griekenland heeft een oppervlakte van 3.808 vierkante kilometer en bestaat uit de acht regionale eenheden: Noord-Athene, West-Athene, Centraal-Athene, Zuid-Athene, Oost-Attika, West-Attika, Piraeus en de Saronische Eilanden. Attika is een driehoekig schiereiland tussen het Kanaal van Korinthe, de Saronische Golf en het schiereiland Evia, de meest zuidelijke punt is Kaap Sounio. De grootste steden in Attika zijn Athene en Piraeus en in het gebied liggen de bergen Immittos bij Athene, de Pentelikon en de hoogste berg van Attika de Parnitha.


In de regio Attica zijn veel archeologische bezienswaardigheden zoals de beroemde Akropolis maar ook Vravrona, Elefsina, Dionysos aan de voet van de berg Pentelikon en Kaap Sounion zijn historisch gezien belangrijke plaatsen waar de goden Athena, Artemis en Dionysos werden vereerd. Attica met als centrale punt de hoofdstad Athene is al sinds de oudheid het bruisende centrum van kunst en cultuur in Griekenland met onder andere: de Attische stijl in keramiek, het Atticisme met beroemde Attische redenaars en de Attische komedie ook wel de Oude Griekse komedie genoemd met als beroemdste schrijver Aristhophanes.


De Atheense Rivièra heeft 13 stranden met de Blauwe Vlag, een eco-label voor schone stranden en met zwemwater van goede kwaliteit.


Lagonisi is een badplaats aan de Atheense Rivièra en ligt 40 km ten zuiden van Athene aan de kustweg naar Sounion. Het is een zeer populaire plaats bij de Grieken en menige beroemdheid heeft hier zijn onderkomen. Er zijn tal van stranden, enkele ervan georganiseerd met gratis parasols en ligstoelen. Zandstranden, kiezel- of rotsstranden, voor ieder wat wils. In de buurt is ook een nudistenstrand.


De ideale uitvalsbasis voor uw vakantie aan de Atheense Rivièra in Lagonisi is Hestia's Hideaway, ver van huis zult u zich direct thuis voelen in dit heerlijke appartement aan de Atheense Rivièra. Een slaapkamer voor 2 personen, een salon met 2 slaapbanken, er is dus plaats voor max. 5 personen. Luxe en privacy voor een redelijke prijs!

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.