Skyros eiland om te wandelen in de wind

Skyros
Skyros heeft een oppervlakte van 210 km2 en het is daarmee het grootste eiland van de Sporaden eilanden groep, welke tot Griekenland behoren. Het is het meest zuidelijke eiland. Skyros heeft ongeveer 2500 inwoners, van wie ongeveer 2000 wonen in de hoofdstad Skyros stad. De rest van Skyros, vooral het zuiden, is dunbevolkt. Het toerisme is slechts matig ontwikkeld. Vooral in de zomer is zeer winderig op Skyros, dit belemmert vooral de ontwikkeling van het toerisme op Skyros.
In het kleine havenstadje Linaria komen alle veerboten aan. De plaats heeft een paar pensions en restaurants, maar verder is er weinig te doen. De meeste toeristen nemen de bus naar Skyros stad, de bus staat overigens bij aankomst van de veerboot reeds gereed. Skyros stad ligt in het oosten van het eiland, het is een prachtige hoofdstad. Typische Griekse eiland architectuur met smalle straatjes, witte huizen en kleine winkeltjes. De plaats doet denken aan de Cycladen. De mensen zijn erg vriendelijk. Enkele dagen kunt u zeker verblijven in de stad. Boven de stad is een kasteel uit de 13e Eeuw, evenals een klooster.
Het bijna verlaten zuidelijke gedeelte van het eiland is ideaal voor wandelaars. U moet echter wel over enig ervaring beschikken en geoefend wandelaar zijn. Het bergachtige terrein is gevaarlijk, het gebied is erg eenzaam en er is bijna geen drinkwater. U kunt er wellicht nog de bedreigde Skyros pony tegen komen. Er zijn nog zo'n 140 dieren.

Vervoer op Skyros: Er zijn meerdere bussen tussen Linaria en Skyros, en tussen Molos en Skyros. Zelfs naar Kalamitsa vertrekken vanuit Skyros stad af en toe bussen. De bus tarieven zijn laag. Als u echter het hele eiland wilt verkennen kunt u beter een auto of scooter huren. Met de veerboot kunt u Skyros dagelijks bereiken vanuit Kimi op het schiereiland Evia, van hier uit zijn er ook goede busverbindingen met Athene. Op Skyros kunt u direct een buskaartje kopen naar Athene. De overtocht met de veerboot duurt ongeveer 100 minuten. Enkele keren per week zijn er veerboten naar Alonissos en Skopelos. Zelfs met het vliegtuig kunt u Skyros bereiken, er zijn meerdere vluchten per week tussen Thessaloníki, Athene en Skyros.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.