Armenistis kleine nederzetting op Ikaria

Armenistis is een kleine nederzetting aan zee in het noordelijke deel van Ikaria ten westen van Evdilos en net voorbij Gialiskari. Het behoort tot de prefectuur Raches en heeft ongeveer 70 permanente inwoners, een aantal dat in de zomer aanzienlijk toeneemt. Armenistis is een klein vissersdorpje met een pittoreske haven en de mooiste stranden van het eiland Ikaria.  In de afgelopen jaren is het uitgegroeid tot een belangrijk toeristisch centrum voor het eiland met behoud van een ontspannen en traditionele sfeer.

In de omgeving van Armenistis vindt u enkele van de dichtste dennenbossen van Ikaria en een overvloed aan waterpartijen zoals rivieren en beken. Armenistis is ook een startpunt voor lokale wandel- en trekking excursies. Bovendien heeft het gebied enkele van de beste stranden van het eiland. De grote stranden van Gialiskari, Messakti en Livadi hebben fijn zand en zijn omgeven door pijnbomen die zich uitstrekken tot aan de zee en bijna tot aan Armenistis.

De verscheidenheid aan toeristische faciliteiten en de gemakkelijke en snelle toegang via de haven van Evdilos maken van Armenistis de geschikte uitvalsbasis voor excursies naar het westen van Ikaria. Het meest pittoreske deel van de nederzetting is de haven met zijn aanlegsteiger en de vele netten, klaar voor de volgende vangst van de vissers. 

Het havengebied, met diverse maritieme en toeristische activiteiten en vis mogelijkheden, een klein zandstrand en  een waterkant omzoomd door kleine winkels, bars, coffeeshops en restaurants allemaal op een rij, hier brengen vakantiegangers veel van hun vrije tijd door.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.