Tips voor het huren van een auto in Griekenland

Op tal van internationale luchthavens in Griekenland vindt u autoverhuurbedrijven direct in de terminal of op de luchthaven. Voordat u uw keuze heeft bepaald is het wel verstandig om te controleren of deze verhuurder een filiaal op het vliegveld heeft. Is dit niet het geval moet u vaak langer wachten op de transfer, die u naar de plek brengt waar u de auto kunt ophalen. Boek uw huurauto online. Online een auto zoeken en boeken is goedkoper, gemakkelijker en kost minder tijd.
Vergelijk veel leveranciers en sites om de beste prijs te vinden. Reserveer zo vroeg mogelijk.

Sommige straten en wegen in Griekenland, in dorpen en steden zijn best wel smal. Huur daarom een ​​kleine en manoeuvreerbare auto, ook gemakkelijker om een parkeerplaats te vinden. Het huren van een auto in Griekenland is niet extreem duur. De beste aanbiedingen  krijgt u meestal als u de auto ver van tevoren reserveert.

Zorg voor een goede verzekering.
Met een volledig uitgebreide verzekering zonder eigen risico's is uw auto goed verzekerd. Besteed aandacht aan het dekkingsbedrag bij de aansprakelijkheid. Ga niet met een verhuurder in zee als u maar voor 1 miljoen euro bent verzekerd. Autoverhuurders ter plaatse verdienen het meest aan het verkopen van nog een extra verzekering.

Leeftijd
Bij veel verhuurders is de minimale leeftijd 22 jaar en bestuurders jonger dan 25 jaar betalen vaak nog een extra premie. Een navigatieapparaat of kinderzitje ook in Griekenland moet u accessoires apart bestellen bij uw autoverhuur.  Zorg ervoor dat u tijdig reserveert, zodat de gewenste artikelen ook beschikbaar zijn op de dag van de huur.

De algemene voorwaarden kunnen verschillen, afhankelijk van het bedrijf, ook al zijn deze verschillen meestal klein.

Lees het contract zorgvuldig door.
Controleer en lees het contract bij het ophalen van uw huurauto.  Het contract kan verschillen afhankelijk van het bedrijf, hoewel de verschillen vaak klein zijn. Als er iets is dat u niet begrijpt in het contract, moet u een vertegenwoordiger van het bedrijf om informatie vragen bij het ophalen van uw auto.


Zijn gratis kilometers inbegrepen?
Meestal zijn gratis kilometers inbegrepen. Kleinere bedrijven kunnen echter andere algemene voorwaarden aanbieden. Lees de bepalingen en voorwaarden om ervoor te zorgen dat gratis kilometers zijn inbegrepen in de huurprijs. Als er geen vrije kilometers zijn, zorg dan dat u voldoende kilometers hebt in het contract.


Kan meer dan één persoon met de auto rijden?
Als er meer dan één persoon aan het rijden is, moet u dit aangeven tijdens het boeken of bij aankomst.

Tank de auto volledig bij voordat u hem terugbrengt
Verschillende bedrijven bieden verschillende voorwaarden met betrekking tot benzine. Als de auto moet worden bijgetankt voordat deze wordt teruggebracht, moet u dit doen om extra kosten van het autoverhuurbedrijf te voorkomen.

Controleer de auto op het moment waarop u het ophaalt.
Controleer de auto wanneer deze aan u wordt overgedragen. Zorg ervoor dat eventuele schade, krassen en vlekken worden vastgelegd in het contract. Let ook op uw veiligheid, controleer de verlichting, remlichten en richtingaanwijzers. Voer een korte rem test uit op de parkeerplaats van de verhuurder en en zorg ervoor dat een verbanddoos en een veiligheidsvest in de auto aanwezig zijn.


Houd er rekening mee dat het autoverhuurbedrijf uw creditcard als borg in rekening zal brengen, ondanks uw verzekering. Als u het voertuig onbeschadigd retourneert, wordt de aanbetaling onmiddellijk vrijgegeven. Als de auto tijdens de huurperiode is beschadigd, bewaart het autoverhuurbedrijf de aanbetaling voor de kosten. Als u de verzekering hebt afgesloten, krijgt u het teveel betaalde bedrag teruggestort door het autoverhuurbedrijf.

Breng uw auto tijdig terug, lange wachttijden en u heeft uw vliegtuig snel gemist.

Uw eigen auto kunt u natuurlijk parkeren op één van de parkeerplaatsen van de vliegvelden in Nederland, België of Duitsland. De beste aanbiedingen vindt u via deze link.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.