Porto Timoni, het blauwe paradijs van Corfu

Er is een gedeelte op het Ionische eiland Corfu, dat bekend is als het blauwe meer, de naam is Porto Timoni, een dubbele baai met turquoise wateren die door een smal stuk land aan het eiland is bevestigd.

Corfu, beter bekend om zijn unieke historische Venetiaanse flair, elegante gebouwen en prachtige kleuren, heeft ook een aantal van de mooiste stranden van Griekenland, waar de groene uitbundigheid van de vegetatie combineert met de unieke kleur van de wateren van de Ionische Zee.

Sommige van deze stranden zijn echt beroemd en trekken elk jaar duizenden bezoekers, waardoor Corfu een van de meest bezochte Griekse eilanden is. Andere stranden blijven echter relatief onbekend omdat ze nogal moeilijk toegankelijk zijn.

Onder deze verborgen paradijzen op het eiland Corfu, behoort zeker Porto Timoni, een van de mooiste stranden van het eiland. Een ongerepte dubbele baai die lang een geheim voor toeristen is gebleven dankzij het feit dat toegang over land niet eenvoudig is.

Porto Timoni vindt u in de buurt van het dorp Afiona, in het noordwesten van Corfu. De wateren zijn blauw en de twee stranden op dezelfde kleine landengte zijn bedekt met witte kiezel en weelderige bomen en struiken.

Om Porto Timoni te bereiken, moeten bezoekers hun voertuig verlaten en ongeveer vijfentwintig minuten lopen via een pad dat een prachtig uitzicht op de omgeving biedt. Na dit pad is het mogelijk om de twee stranden van Porto Timoni te bereiken. Onderweg zult u de onontdekte magie van het verbazingwekkende eiland Corfu ontdekken. 

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.