Agios Nikitas vissersdorp Lefkás

Agios Nikitas is een mooi vissersdorp op 13 km ten westen van Lefkás stad. Tegenwoordig telt de nederzetting 100 inwoners, van wie de meesten werkzaam zijn in de visserij. Het dorp ligt rond de baai en is amfitheatrisch gebouwd in een prachtige omgeving vol met olijfboomgaarden en een betoverend landschap.
De weelderige groene en de witte rotsen bestaan ​​vreedzaam naast elkaar in dit geweldige dorp. Agios Nikitas is bekend als een traditionele nederzetting, de unieke architectuur siert de huizen en de kleine hoteleenheden die u in de omgeving zult aantreffen.

De nederzetting combineert de traditionele en kosmopolitische sfeer met een overvloed aan moderne voorzieningen voor een aangenaam verblijf. Het dorp wordt begrensd door enkele ongerepte stranden, waarvan het dichtstbijzijnde het gelijknamige strand is dat vlak voor de nederzetting en naast de pittoreske haven ligt.

Het is ideaal voor gezinnen vanwege de vriendelijke en verfrissende omgeving. Agios Nikitas is een van de mooiste dorpen van Lefkás en een echte aanrader voor een zomervakantie vanwege de natuurlijke schoonheid en de heerlijke sfeer.