Maries betoverend bergdorp Thassos

Slechts 12 km ten noordoosten van het kust zusterdorp Skala Maries vindt men dit betoverende bergdorp. Het is een van de oudste dorpen van Thassos en het is gelegen in een diep ravijn, waar vroeger ijzermijnen waren.

De oorspronkelijke plaats van het dorp was op de heuvel tegenover, waar het beroemde klooster van Panagouda nu staat, maar het bewoog zich tijdens de middeleeuwen naar zijn huidige locatie uit angst voor piraten. Als u het dorp nadert via de enige weg die daar naartoe gaat, vindt u het klooster van Panagouda aan de linkerkant. Bezoekers kunnen hier een icoon van de Maagd Maria zien, een onschatbare schat van het klooster, naast andere relikwieën. Aan de noordkant van het klooster is de kapel van Johannes de Doper een waar meesterwerk. De dorpskerk bevindt zich in de buurt van het dorpsplein, de locatie van een oude moerbeiboom. Het werd gebouwd in 1800.  Er wordt beweerd dat het een van de oudste kerken op het eiland is.

U moet zeker een stop maken op net dorpsplein, om het heerlijke ijskoude water van de naburige bergbronnen en het beroemde gebraden lamsvlees te proeven. Geserveerd in de omliggende tavernes, die nog door families worden gerund.

Volg de borden uit het dorp en loop verder omhoog om te komen bij een van de meest unieke natuurlijke attracties van het eiland, een bergmeer. Met zijn kleine waterval en gelegen in een landschap van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid in het bos, heeft de lokale boswachterij een mooie en functionele picknickplaats ontwikkeld.

Liefhebbers van wandelen, van zachtaardige wilde dieren en van de natuurlijke omgeving kunnen zich blijven onderdompelen in de natuur terwijl deze weg leidt naar de top van de hoogste berg van Thassos, Ipsarion, die 1.204 meter hoog is.

Maries heeft een zeer goede accommodatie voor diegenen die dit als de perfecte vakantiebestemming vinden. Voor de rest is een dagje uit een must!

Trouwens niemand weet of het waar is, maar de lokale bevolking spreekt over de oorsprong van de naam van dit slaperige dorp ... In het dorp woonden vele vrouwen met de naam Maria. Na een invasie van piraten, de vernietiging van het dorp en het bloedbad onder de bewoners, overleefden er slechts twee vrouwen en beiden u raadt het al, hadden de naam Maria. Het dorp had veel moerbeibomen en de naam van deze plant klinkt hetzelfde als die van Maries ( mouries.)
Maar ongeacht de redenen om dit prachtige bergdorp te benoemen, het is nog steeds een van de mooiste in het binnenland van het eiland Thassos waar de wereld volledig lijkt stil te staan.


Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.