Antissa traditioneel bergdorp op Lesbos

Antissa is een van de mooiste en meest interessantste traditionele bergdorpen van Lesbos. Het dorp Antissa is het regionale centrum voor de dorpen Vatousa, Xidera, Gavatha, Liota, Rema, Zithra en Pterounda. Er is één groot mooi plein, met drie grote platanos (bananen) bomen, een ideale plek om op een hete middag te ontspannen.

Er zijn verschillende restaurants en kafenions op het plein. Helaas zijn er weinig verblijfplaatsen en dat is jammer, want als het erg heet is op het eiland is het op het plein van Antissa heerlijk vertoeven. De goede restaurants specialiseren in lokaal vlees, verse vis en groenten. 

Als u tijdens uw vakantie helemaal verliefd bent geworden op het eiland Lesbos, dan is Antissa een geweldige plek om een goed en betaalbaar huis te kopen. Het is groot en levendig genoeg om er het hele jaar te verblijven. Hoewel Antissa niet aan het strand ligt, is het toch redelijk snel te bereiken.

Onder Antissa komt u via een zee van olijfbomen uit in een een kleine haven met vissersboten en een lang strand met een paar bomen, die zorgen voor voldoende schaduw. Gavathas is gebouwd op een schiereiland dat het hoofdstrand beschermt. Er is een kleine kerk van de Heilige Pantaleon op de rotsen boven het dorp, bewaakt door een geroeste oude tank met zijn loop naar Turkije gericht.
De meeste toeristen die hier komen zijn eigenlijk geen toeristen meer, ze komen hier al vele jaren en zijn eigenlijk onderdeel van het dorp geworden. Velen hebben huizen gekocht in het gebied.  Het is een zeer rustige plek met vrijwel geen nachtleven. De meeste toeristen gaan naar Antissa, dat in vergelijking met Gavathas kosmopolitisch is. Het strand bij Gavathas is een goede plek als u van zandstranden houdt, een nadeel bij een harde noordenwind heeft u snel last van stuifzand. Snorkelen kunt u goed langs de rotsen.

Met de auto of scooter kunt u ook door het vallei rijden, om vervolgens het strand Campo Antissa te bereiken. Campo Antissa is vol olijfbomen, boomgaarden, boerderijen en tuinen en de dominante kleur is groen. Campo Antissa heeft nog grotere golven met een sterke noordenwind en als u geen goede zwemmer bent adviseer ik u op het strand te blijven. Zelfs in de zomer kan het strand leeg zijn, een ideale plek als u streeploos bruin wilt worden.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.