Kyparissia prachtig in de herfst

Een november vakantie plannen in Griekenland? Kyparissia is prachtig in de herfst. Kyparissia is een prachtige badplaats aan de westkust van de Peloponnesos en ligt aan de gebruikelijke toeristische route. Het stadje zelf heeft slechts ongeveer 5.100 inwoners, waardoor het een ideale plek is om weg te sluipen en te ontspannen. De regio biedt ook vele unieke bezienswaardigheden voor bezoekers.

Ten oosten van het stadscentrum vindt u de ruïnes van een fort, bekend als de oude of bovenstad, die tijdens de Frankische periode is gebouwd.
Tijdens de Middeleeuwen kende Kyparissia een van de vele naamsveranderingen, omdat het in deze periode Arkadía heette. De stad bleef deze naam dragen totdat deze in 1825 door Ibrahim Pasha in de Griekse Onafhankelijkheidsoorlog werd vernietigd. De stad werd toen volledig herbouwd en herwon zijn rechtmatige, oude naam Kyparissia.

U vindt ook enkele oude zuilen onder het kasteel op de helling van de heuvel, in de buurt van de kerk van Sint Joris. Een unieke accommodatie is het Apollo Resort Art Hotel. Het biedt een uitzonderlijke klantenservice in een prachtige omgeving met uitzicht op de bergen, terwijl het complex zich op slechts 200 meter van de zee bevindt!
Het resort biedt drie verschillende kamer keuzes, een zwembad, een massageservice en een restaurant met traditionele Griekse keuken.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.