Therma het belangrijkste kuuroord op Ikaria

Therma is gelegen op zo'n 2 km ten oosten van de hoofdstad van Ikaria en is sinds de oudheid gevierd vanwege zijn therapeutische actieve minerale bronnen. Het heeft een pittoreske baai met een kleine inham en een prachtig strand om te zonnen en te zwemmen. 

De witgekalkte huizen, sommige lager en andere, weer hoger gelegen naast elkaar met hun bloemrijke balkons, komen slechts enkele meters van het strand in zicht.

Rondom zijn heuvels en in de verte aan weerszijden stijgen de rotsen van de kloof omhoog. Het is een afgelegen plek met uitzicht op de zee en aan het kleine plein staan ​​de traditionele coffeeshops, restaurants en bakkerijen. In de buurt vindt u de bronnen en verderop de nieuw gebouwde kerk van Agia Anargiri met zijn prachtige glas-in-loodramen die in 1966 zijn gebouwd om te voldoen aan de religieuze behoeften van de vakantiegangers.

 Het dorpsfeest wordt gehouden op de eerste juli, de dag van Agia Anargiri. Therma heeft 3 van de belangrijkste warmwaterbronnen op Ikaria. De hete bronnen helpen bij het genezen van een groot aantal aandoeningen, zoals reuma, artritis, neuralgie en onvruchtbaarheid.

Therma ontleent zijn naam aan de oude Ikaarse stad Thermae. In vroegere tijden stonden de inwoners van Thermae bekend als Asclipians van de god van de geneeskunde (Asclipios) en als erkenning voor hun wonderbaarlijke werkende warmwaterbronnen. Op een kleine afstand ten oosten van de huidige stad op de locatie Xalasmena Therma staan ​​de ruïnes van de oude spa. Het was een badplaats gebouwd op een klein uitstekend schiereiland en was een van de bekende kuuroorden van de oudheid. Dit wordt bewezen door de fragmenten van gebroken marmeren baden in het gebied en de sporen van een oud aquaduct dat gedeeltelijk in de rotsen is uitgehold. Helaas is niet exact bekend wanneer deze oude stad werd bewoond.  Door de verdwijning, waarschijnlijk als gevolg van een aardbeving rond 205 voor Christus, was het onmogelijk geworden om nog informatie te vergaren.
Hoewel er geen archeologisch onderzoek is uitgevoerd, wordt aangenomen dat de zeekust waar Xalasmena Thermae zich bevindt, de exacte locatie is van de oude stad Thermae.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.