Rachoni bergdorp op Thassos

Rachoni ligt in de spectaculaire noordelijke regio van het eiland Thassos. Het is een agrarisch rijk gebied, de tweede grootste olijfvlakte na Prinos en bestaat uit vier nederzettingen. Twee ontspannen bergdorpen Rachoni en Agios Georgios en twee badplaatsen Skala Rachoni en Pachis.

Het dorp Rachoni ligt letterlijk aan de rand van de berg. Het dorp wordt omringd door spectaculaire en gevarieerde flora, bestaande uit diverse bomen, maar ook olijfbomen, diverse soorten fruitbomen en struiken. De vegetatie is dicht en rijk, bijna wordt het dorp volledig overspoeld met de heerlijke geuren van kamperfoelie en jasmijn.

Een verharde weg loopt rond het dorp, te beginnen met de kerk van de Assumptie, een kerk die een voorbeeld is van 19e-eeuwse architectuur met een zeer fraai beeld van de Maagd Maria om deze heilige te eren. Veel inwoners van het eiland Thassos verzamelen zich hier op 15 augustus, het feest van Maria, om de Maagd Maria te herdenken en deel te nemen aan een speciaal volksfestival in een unieke dorpssfeer van gastvrijheid en warmte, die de lokale bewoners creëren en waar bezoekers en vreemden allemaal hartelijk worden verwelkomd. 

Wandelend over het pad en op het hoogste punt van het dorp vindt u het verharde dorpsplein. Bezoekers moeten hier even pauzeren en genieten van een koffie of frisdrank samen met een van de prachtige unieke lokale snoepjes, gemaakt volgens traditionele recepten (vaak doorgegeven van generatie op generatie) door de vrouwen van het dorp en die beroemd zijn op het hele eiland.  Als u wilt en kunt genieten van de meest eenvoudige dingen in het leven, dan moet u zeker een bezoek brengen aan het bergdorp Rachoni, het meest traditionele van alle bergdorpen op Thassos.

Het is geen toeval dat vele buitenlandse toeristen verliefd werden op de eenvoud en de rust van het gebied, hun huizen hier kochten of bouwden. Tegenwoordig vormen deze bewoners de grootste Engelstalige gemeenschap op het eiland en zijn ze goed geïntegreerd met de lokale bevolking, wisselen ze hun culturen uit en brengen ze gezamenlijk nieuwe ideeën en nieuwe activiteiten in het sociale leven van beide dorpen.

De gemeenschap heeft een aantal verschillende belangengroepen die activiteiten organiseren rond het jaar, de bekendste hiervan is het carnaval dat wordt georganiseerd en aangeboden door alle nationaliteiten die hier wonen.
Tijdens de zomermaanden worden toeristen ook uitgenodigd om deel te nemen aan alle culturele evenementen, waar de lokale bevolking u over zal vertellen.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.