De populairste Griekse eilanden 2020

Kreta is al jaren het meest populaire Griekse eiland onder onze vakantiegangers. Dit dankt het met name aan haar veelzijdigheid. Op een oppervlakte van ca. 8.330 km² – hiermee is het het grootste Griekse eiland én het 5e eiland in de Middellandse Zee – vind je écht voor iedereen wat wils!
Gevolgd door cultureel Rhodos, kindvriendelijk Kos, veelzijdig Zakynthos en groen Corfu.

Een bestemming, die naar mijn idee zeker niet mag ontbreken is Kefalonia (zie foto).

Kefalonia en cultuur
Eén van de publiekstrekkers waar je op je vakantie op Kefalonia geweest moet zijn, is de stedelijke bibliotheek Korgialenios in Argostoli. Hier zie je oude iconen, oude interieurs en allerlei klederdrachten. Het oudste boek in de bibliotheek dateert uit 1499. Eveneens in Argostoli kun je het natuurhistorisch museum bezoeken, waarvan de expositie betrekking heeft op zowel Kefalonia als het buureiland Ithaki. Als je door Argostoli wandelt, kom je onvermijdelijk ook in de winkelstraat Lithostroto. Sta even stil bij de kerk Agios Spiridon met zijn fraaie muurschilderingen. Bezoek ook het archeologisch museum en het volkenkundig museum in Argostoli.

Omgeving
Kefalonia is een prachtig groen, bergachtig eiland met heel veel witte zandstranden en verborgen baaien. De hoofdstad Argostoli ligt dicht tegen een baai aan die een flink eind het land ingaat. Heel bijzonder is dat in die baai spelonken zitten waarin enorme hoeveelheden zeewater verdwijnen, alsof de stop uit de badkuip is getrokken. Alle reden dus om snel een vakantie naar Kefalonia te boeken, voordat de Middellandse Zee op is. Alhoewel, volgens onderzoekers stroomt het water via twee onderaardse gangen onder het eiland door naar het meer van Melissani. Maak eens een boottocht op dat meer, en vaar de spookachtige grotten in.

Bezienswaardigheden op Kefalonia
Eigenlijk moet je meermalen op vakantie naar Kefalonia gaan om alles te zien. Breng in ieder geval een keer een bezoek aan de hoofdstad Argostoli, vanwege de musea en de gezellige boulevard. Ook de vissersdorpjes Assos, Fiskardo en Sami moet je gezien hebben, evenals het deels ondergrondse meer Melissani en de Drogarati, de druipsteengrotten. Hier worden soms concerten gegeven. Het Myrtos beach is volgens sommigen het mooiste strand van Griekenland. Aan de voet van het dorp Kastro staat het klooster Agios Andreas, met een mooi kerkmuseum. Bezoek ook het Agios Gerassimos klooster en de bijbehorende kathedraal van de beschermheilige van Kefalonia.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.