Arta vakantie in de plaats van de legende

De beroemde brug van Arta combineert legende en geschiedenis in een spectaculaire vakantieomgeving in Epirus. Elke Griek kent de legende rond de brug van Arta. Maar weinigen weten dat de stad in het zuiden van Epirus vol staat met historische monumenten uit veel verschillende tijdperken. Een oude muur, Byzantijnse en moderne kerken en een goed bewaard gebleven middeleeuws kasteel met klokkentoren geven de vriendelijke stad zijn kleur. Als u op zoek bent naar pure natuur, dan bent u hier in de regio Epirus op de juiste plek.

Vanuit Arta zijn de rotsachtige hellingen van Tzoumerka, het stuwmeer bij Pournari en de buitengewone wetlands en vissersdorpen aan de rand van de "gesloten" golf van Ambracia gemakkelijk te bereiken. Dankzij de vele bossen en rivieren, watervallen en meren is het gebied ideaal voor een ontspannen vakantie in de natuur. Deze kant van Griekenland heeft een aantal aangename verrassingen in petto, maar eerst moet het mysterie van de beroemde brug worden onthuld.

De legende rond de brug
Het is een van de belangrijkste attracties van de regio. Als u goed kijkt naar de elegante boog van deze beroemde brug, zult u in het begin niets ongewoons opmerken.  In Epirus zijn er veel van dergelijke getuigenissen van stenen metselaars, die een lange traditie en een nauwkeurig architecturaal begrip onthullen. Maar dit is de enige die wordt geassocieerd met het grimmige volksverhaal rond de bouwer. Hij moest zijn eigen vrouw als een "eerste steen" gebruiken om de brug tegen instorting te beschermen. Ze werd in de 14e eeuw onder de despoot van Epirus gebouwd. Het verhaal heeft vele toneelstukken, opera's en folkloristische opvoeringen  geïnspireerd en is, volgens de Griekse dichter Kostis Palamas, een meesterwerk van volkskunst, zoals een vers uit een Homerische hymne, en zal als inspiratie dienen voor poëzie en muziek zolang ze bestaan. Laat u ook inspireren.

Waterverhalen uit de golf van Ambracia
Tijdens een tour met de auto of boot kunt u het spektakel bewonderen dat is gecreëerd door de oorspronkelijke natuur: een charmant labyrint van wetlands, waar het zoete water van de rivieren Louros en Arachthos al twee millennia samenvloeit met het zoute water van de Ionische Zee. , Een overvloedig landschap van lagunes en riet, kwelders, dichte bossen en zandbanken die alleen uit schelpen bestaan. Alle schoonheid van West-Griekenland verzameld op één plek. Het biedt 270 soorten vogels, waarvan 71 met uitsterven worden bedreigd. Met een beetje geluk zwemmen zelfs een paar speelse dolfijnen rond de boten.

Ontdek de geheimen van Arta
De stad Arta aan de oevers van de Peranthis combineert verleden en heden met een vrolijke sfeer. Het 13e-eeuwse Byzantijnse kasteel, dat boven de oude stadsmuren uitsteekt, is een belangrijk monument en speelt nog steeds een belangrijke rol in het leven van de inwoners. Veel evenementen vinden plaats in het stadstheater direct bij de ingang, waar de klokkentoren staat. Puur leven speelt zich af rond het Nationale Verzetsplein, in de straten, in de winkels, cafés en bars, waar de jongeren uit Arta samenkomen voor een praatje.

Een van de meest imposante bezienswaardigheden in Arta is de muur die de oude stad moest beschermen tegen zijn vijanden. Wanneer het precies werd gebouwd, is niet bekend. Bij de ruïnes van de muur zie je nog steeds de massieve muur van grote, onbewerkte stenen.

De verborgen schatten van Arta
In dit deel van West-Griekenland nodigt ze de natuur uit op vele excursies.
Bovenal is een reis naar het dorp Theodoriana in het oostelijke deel van het Tzoumerka-massief de moeite waard: het dorp wordt omgeven door twee rivieren, de Goura en de Witte Goura. Ze stromen rond het dorp en ontmoeten elkaar in een diepe kloof. Voordat de rivieren in elkaar overlopen, biedt de Witte Goura nog steeds een spectaculair schouwspel: twee meeslepende watervallen op 1300 m hoogte. Een waar paradijs.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.