Kretenzische sinaasappelcake

Kretenzische sinaasappelcake, ook al heb je al voldoende gegeten een stukje Kretenzische sinaasappelcake gaat er altijd nog in.

Eigenlijk is het recept geheim!
Maar: "Psssssssssst! Vertel het aan niemand !!!! "
De ingrediënten zijn net zo gemakkelijk verkrijgbaar als logisch:




Voor de Kretenzische sinaasappelcake, heeft u nodig.
200 ml olijfolie
200 gram poedersuiker
3 eieren
1 sinaasappel en 1 citroen (beide schillen van de schil en het sap worden gebruikt!)
1 theelepel bakpoeder
440 gram bloem


Voor de siroop.
200 gram poedersuiker
400 ml vers geperst sinaasappelsap

Nu de bereiding
Klop de olijfolie 5 minuten met de poedersuiker schuimig.  Klop de eieren romig in een andere kom en voeg de geraspte citroenschil toe. Voeg nu het oliemengsel toe en meng goed. Meng de bloem met het bakpoeder en meng met het sap van sinaasappel en citroen. Onder het ei-oliemengsel tot er een mooi soepel deeg ontstaat.

Doe het dan in een ingevette cakevorm of op een bakblik bekleed met bakpapier en bak op 175 graden Celsius 35-40 minuten.

En dan komt eindelijk de truc, namelijk de siroop:
Verhit het sinaasappelsap en los de suiker erin op. Giet over de kant-en-klare, nog hete cake en laat het afkoelen in de vorm of bakblik.

Deze cake ruikt heerlijk en smaakt naar de laatste, de voorlaatste en de volgende Kreta-vakantie. U kunt de cake ook als een dessert met een bolletje vanille-ijs eten.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.