Agios Konstantinos mooi dorp op Samos

Een andere mooie vakantieplek is het dorp Agios Konstantinos (Agios Konstandinos) met een lange kustpromenade en een eigen haven. Agios Konstantinos ligt in het noorden van het eiland Samos en ligt aan de weg die Samos-stad (20 km afstand) met Karlovassi verbindt.

In de directe omgeving van het dorp ligt de prachtige nachtegaal vallei - een van de mooiste hoekjes van het eiland Samos. Het dorp heeft verschillende hotels en pensions waar u uw verblijf kunt kiezen.

 In het lager gelegen gedeelte van Agios Konstantinos vindt u diverse restaurants waar je overdag en 's avonds in een ontspannen en rustige sfeer typisch Griekse gerechten kunt bestellen en de dag kunt afsluiten met een glas Samos wijn. 

Via de kustweg vanuit Samos stad of Karlovassi komt u bij Agios Konstantinos en Platanakia.  Een nederzetting aan de kust met enorme platanen en leuke restaurants. Agios Konstantinos is een aantrekkelijk kustplaatsje met ongeveer 370 inwoners. De geplaveide zijstraat (op de kruising van Platanakia / Agios Konstantionos) leidt door een kloof met platanen, laurierbomen, mirte struiken en kleine bergstroompjes. 

De hierboven reeds genoemde vallei wordt Aidonia (nachtegalen) genoemd omdat u hier in de lente en zomer, 's morgens vroeg, voor zonsopgang, kunt luisteren naar het gezang van deze vogels. Het hele gebied is ideaal voor lange wandelingen. 

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.