Apollona ​​Rhodos

Het dorp Apollona dankt zijn naam aan de Tempel van God Apollo, die destijds de beschermer van het eiland Rhodos en de schone kunsten was.

Het dorp Apollona wordt bewoond door ca. 1000 inwoners en heeft een rijke vegetatie met meer dan 70.000 hectare grond, waardoor de meerderheid van de mensen in de gemeenschap zich voornamelijk bezighoudt met de teelt van olijfbomen.

De kathedraaltempel van het dorp, met een enorme geschiedenis, prachtige hagiografieën, memoires van de heiligen en zijn binnenplaats met kiezelstenen, viert op 14 september een van de grootste festivals op het eiland, ter ere van het Heilige Kruis (Stavrós).

Het folkloristische museum van Apollona is een van de meest opmerkelijke in zijn soort op het eiland. Een breed scala aan huishoudelijke gebruiksvoorwerpen, landelijke gereedschappen en indrukwekkende oude voorwerpen zoals een oude olijfpers, sarcofagen en middeleeuwse grafstenen zijn slechts enkele van de vele en even interessante belangrijkste tentoonstellingen.

Andere tentoonstellingen tonen onder meer traditionele vrouwenkostuums, terwijl lokale vrouwen producten verkopen zoals borduursels, regionale specialiteiten, snoep en brood.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.