Lefkimmi Corfu

Lefkimmi is de op een na grootste plaats van Corfu, 40 km ten zuiden van Corfu stad. Eigenlijk is het een groot dorp in het zuiden van Corfu en het is het resultaat van de eenwording van traditionele dorpen en nederzettingen. Het dorp ligt in een vruchtbare vlakte vol olijfbomen, wijngaarden en moestuinen, waar een kleine rivier doorheen stroomt.

De charme van de plaats, waar ezels nog steeds af en toe als transportmiddel worden gebruikt en sommige vrouwen traditionele klederdracht behouden, ligt in de weerstand tegen toerisme.

Elk van deze dorpen heeft zijn eigen belangrijke geschiedenis en het is de moeite waard om hier rond te lopen en te genieten.

Overal in Lefkimmi, let op de herenhuizen met twee verdiepingen, de gewelfde huizen en zoek naar de traditionele geplaveide straten, met ronde stenen die artistiek zijn gecombineerd door oude ambachtslieden.

Bij Melikia ontdekt u huizen en herenhuizen die dateren uit de 15e eeuw en vergeet niet om de kerk van Agios Isavros te bezoeken met unieke fresco's en iconen uit de 16e eeuw.

Er zijn veel andere kerken die het bekijken waard zijn, zoals die van Aghios Arsenios, Aghioi Anargyri, Panaghia en Aghioi Theodoroi met een zeer interessante klokkentoren. Er is ook het heilige klooster van "Kyra ton Angelon" (wat "de Vrouwe van de Engelen" betekent in het Grieks), gewijd aan de Maagd Maria.

Het dorp heeft een aantal cafés en eetgelegenheden langs de rivier, hoewel het voornamelijk gericht is op het lokale leven en niet op het toerisme. Ga bij de rivier zitten en geniet van een maaltijd of een drankje en kijk hoe de wereld aan u voorbijgaat, volg dan de rivier naar de zee en neem een ​​duik.

U zult genieten van het strand van Alykes (3 kilometer ten noorden van de stad), en het strand van Buca, 3 kilometer in het noordoosten, een paar meter ten noorden van de monding van de rivier, waaraan het strand zijn naam te danken heeft ( "Bocca" betekent "mond" in het Italiaans en dit is de Venetiaanse versie van het woord).

Een goed bewegwijzerde weg leidt naar de kleine haven van Alikes (zoutpannen) waar tot voor kort paarden zwoegden om het zout van de zoutvlakten naar hier te brengen om te worden verwerkt.

Dit is nu gestopt en de oude zoutpannen zijn nu een spectaculair natuurreservaat waar flamingo's, zilverreigers en veel trekvogels te zien zijn. De haven is nog steeds een uitvalsbasis voor lokale vissers die hun vangst daar aan land brengen, en het nabijgelegen strand heeft verschillende eenvoudige tavernes die een echt Grieks welkom bieden.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.