Trizonia het onbekende Griekse eiland

Zelfs vandaag de dag kunnen reizigers naar Griekenland nog steeds veel verborgen schatbestemmingen vinden die hun bijna ongerepte schoonheid behouden, zoals het eiland Trizonia.

Hoe moeilijk het ook te geloven is, omdat Griekenland zo'n lange kustlijn heeft, evenals bijna ontelbare eilanden, is er nog steeds een schat aan locaties waardoor je zou denken dat deze plaatsen niet op de kaart staan.

Een van die eilanden is zonder twijfel Trizonia, gelegen in de Golf van Korinthe, op slechts 400 meter van de zuidwestkust van de regio Fokida. Het eiland zou zo genoemd zijn vanwege het geluid van de krekels, die je altijd kunt horen zingen als je er bent.

Dit is het beroemde eiland dat de Griekse scheepsmagnaat Aristoteles Onassis, nadat hij het in de jaren zestig had bezocht, probeerde te kopen  van de lokale bevolking die daar woonde door hen een enorme som geld aan te bieden. De lokale bevolking weigerde en zei dat dit specifieke paradijs niet te koop was.

De weigering van de eilandbewoners leidde ertoe dat Onassis later het eiland Skorpios in de Ionische Zee kocht, dat hij tot zijn eigen persoonlijke Eden maakte.

Er zijn geen auto's of motoren op het eiland

Het eiland Trizonia wordt door velen wel een natuurwonder genoemd. Tijdens een verblijf op het eiland, dat slechts 2,4 vierkante kilometer of amper een vierkante mijl is, kunnen reizigers alles van de buitenwereld vergeten, inclusief auto's, motoren, lawaai  en stress.

Trizonia is ook een soort eilandtuin, met amandel-, stekelige peer-, eucalyptus-, hulst-, pruimen- en olijfbomen, evenals overal pijn- en cederbomen.

Er zijn te veel geneugten op dit eiland om op te noemen. Allereerst verplaatst iedereen zich op de fiets, waardoor de omgeving extreem stil en vredig is. De zee eromheen is erg kalm, met diepblauw kristalhelder water, bijna eisend dat je een soort boottocht maakt om de kusten te verkennen.

Naast deze attracties zijn eilandbewoners erg gastvrij voor toeristen - ondanks de koude schouder die ze ooit aan Onassis gaven!

In de zomer zijn er minstens 600-1000 mensen op het eiland, er is een jachthaven voor 150 boten, er zijn vier restaurants die veel verse vis serveren en twee cafetaria's. Het eiland telt in de winter slechts 40-50 inwoners.

Met een natuurlijk, ongerept landschap dat bezoekers verbaast, zijn kantwerk van onderling verbonden, ononderbroken stranden en saffierwater, lonken Trizonia en zijn zingende krekels naar de veeleisende bezoeker die een pauze nodig heeft van de moderne wereld.

Er zijn talloze kleine vissersdorpjes verspreid langs de kust van het vasteland in de buurt van Trizonia, die uitnodigen om te genieten van verse zeevruchten in een idyllische sfeer. Maar de wijdere omgeving rond Trizonia biedt ook veel mogelijkheden voor spannende dagtrips en historische excursies en door de gunstige ligging van het eiland in het centraal Griekse district Fokida vormt het het perfecte startpunt voor verkenning.

Nafpaktos is het dichtstbijzijnde stedelijke centrum dat vanuit Trizonia in minder dan 20 minuten kan worden bereikt. Deze charmante stad staat bekend om zijn historische Venetiaanse haven (“Slag bij Lepanto”) en zijn bergkasteel dat uitkijkt over de Golf van Korinthe. Het biedt bezoekers ook uitgebreide winkelfaciliteiten en toeristische diensten, een gezondheidscentrum, banken en geldautomaten, evenals geweldige restaurants en een bruisend nachtleven.

Trizonia is verbonden met de noordelijke oevers van de Golf van Korinthe via een kleine watertaxiboot die regelmatig vertrekt vanaf de stad Chania op het vasteland. De romantische transit duurt ongeveer 5 minuten en er is een ruime en gratis parkeerplaats naast de aanlegsteiger van de taxiboot.

Met de auto duurt de reis hier ongeveer 2 uur via de onlangs voltooide nationale snelweg vanuit Athene en een goede 30 minuten van Patras.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.