Mykonos, Rhodos verwelkomen eerste buitenlandse vluchten

 

Mykonos en Rhodos verwelkomen eerste buitenlandse vluchten nu Griekenland heropent

De eerste vluchten vanuit het buitenland landden woensdag en donderdag op Mykonos en Rhodos in Griekenland, terwijl het land op vrijdag officieel weer opengaat voor toerisme.

De eerste vlucht naar Mykonos vanuit het buitenland dit seizoen is woensdagmiddag geland, waarmee het toeristenseizoen van dit jaar op het eiland wordt ingeluid.

Het was een vlucht van Edelweiss Air vanuit Zürich, met 50 passagiers, inclusief gezinnen met kinderen.

Mykonos Live TV was op de onlangs gerenoveerde luchthaven. De toeristen, die allemaal gezichtsmaskers droegen, zeiden dat ze blij zijn Mykonos te bezoeken, eraan toevoegend dat ze zich veilig voelen op het eiland.

Het toeristenseizoen op het Egeïsche eiland Rhodos werd donderdag officieel gelanceerd met de aankomst van de eerste toeristen uit Israël, terwijl naar verwachting negen vluchten, waarvan zeven uit Israël, overdag op het eiland zullen landen.

Volgens de toeristische sector van het eiland wordt verwacht dat het de komende weken drukker zal worden.

De eerste twee vluchten kwamen 's morgens vroeg aan vanuit Israël, terwijl er in de loop van de dag nog vijf vluchten uit Israël, een uit Parijs en een uit Brussel, zullen aankomen. In een verklaring drukte de regionale gouverneur van de zuidelijke Egeïsche Zee, Giorgos Hatzimarkos, zijn tevredenheid uit over de opening en zijn wensen voor een goed toeristisch seizoen,

Griekenland gaat vrijdag weer open

Griekenland zal op 14 mei de meeste van zijn bestaande lockdown-beperkingen afschaffen, inclusief de beperkingen die reizen tussen regio's verbieden, op 14 mei, nu het weer voor de wereld opengaat.

Woensdag maakte de Griekse regering bekend dat ze vrijdag het huidige reisverbod tussen regio's zou opheffen. Het schaft ook de regel af die bepaalt dat alle burgers een sms moeten sturen om op dat moment om welke reden dan ook het huis te mogen verlaten.

Vanaf 1 juni gaat het Europese groene vaccinatiecertificaat in werking om een ​​voorstel van Griekenland uit te voeren om het reizen te vergemakkelijken voor degenen die zijn gevaccineerd of een negatieve test hebben ondergaan.

Bovendien zullen gerichte willekeurige tests van aankomsten bij de toegangspoorten tot Griekenland met behulp van het geavanceerde EVA-algoritme, gebaseerd op de epidemiologische belasting van het land van herkomst van elke bezoeker, worden voortgezet.

Wat betreft het groene digitale certificaat: iedereen die van en naar de eilanden wil reizen (met uitzondering van Lefkada en Evia), hetzij per boot of per vliegtuig, moet een vaccinatiebewijs hebben bij het boeken van zijn ticket (14 dagen na de tweede dosis), of anders een negatieve 72-uurs pcr-test.

Luchtvaartmaatschappijen en rederijen zijn verantwoordelijk voor het uitvoeren van de controles. Alle binnenlandse en buitenlandse reizigers ouder dan vijf jaar zijn verplicht om de test af te leggen.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.