Kattavia Rhodos goed bewaard gebleven nederzetting

Kattavia is een goed bewaard gebleven nederzetting in het midden van een vruchtbare vlakte, aan de zuidkant van het eiland Rhodos, ongeveer 84 km van  Rhodos stad.

Dit is een charmant traditioneel dorp. Het werd gebouwd tijdens de middeleeuwen zoals elk dorp op Rhodos en tot nu toe heeft het zijn traditionele karakter behouden, met huizen met typische folkloristische architectuur die de manier van leven door de jaren heen weergeven.

Een rondleiding door het dorp zal de bezoeker helpen om door de tijd te reizen en de cultuur van Rhodos te ontdekken. Kattavia is omgeven door heuvels en elk seizoen van het jaar wisselen de kleuren elkaar af naargelang het klimaat. De bezoekers hebben verschillende mogelijkheden om te wandelen, aangezien er talrijke paden en landelijke wegen in vele richtingen zijn. Kattavia is ook een plaats van archeologisch belang, er is de tempel van Agia Paraskevi en de kerk van de Maagd Maria, gebouwd in de 8e eeuw. Op 8 km verder zijn er de buitengewone stranden van Prassonisi, het windsurfmekka.

Kattavia is een sfeervol boerendorp met enkele oude huizen en een pittoresk dorpsplein. Het is populair bij surfers, aangezien Kattavia het dorp is dat het dichtst bij Prasonisi ligt, dus het is geen wonder dat de weinige kamers die te huur zijn meestal door hen bezet zijn.

Het dorp Kattavia heeft ook een aantal tavernes, een minimarkt en een café-restaurant voor snacks en lichte maaltijden. De weinige landhuizen verspreid over het dorp, het oude vliegveld (links als je richting Prasonisi rijdt) en de indrukwekkende weg met cipressen tegenover de vervallen Italiaanse kerk met klokkentoren aan de hoofdweg van Gennadi naar Kattavia laten zien dat de gebied werd voor het eerst ontwikkeld in de tijd van de Italiaanse overheersing.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.