Alonissos Chora

Chora Alonissos: Dit mooie dorp was de oude hoofdstad van Alonissos voordat de grote aardbeving in 1965 plaatsvond en de hele nederzetting verwoestte. In die tijd verlieten alle inwoners het dorp en verhuisden ze naar de kust waar ze Patitiri, de nieuwe hoofdstad van Alonissos, bouwden.

Chora ligt 4 kilometer ten westen van de haven en hoofdstad en gebouwd in de vorm van een amfitheater op de heuvelhellingen rond de natuurlijke baai. Veel van de huizen in Palio Horio zijn beschadigd. Grieken, Duitsers en Engelsen slaagden erin om er enkele te restaureren en tegenwoordig doen ze dienst als cafés, lokale winkels of zelfs pensions.

Het oude gedeelte van Alonissos is een idyllische en rustige plek met witgekalkte oude huizen, smalle geplaveide straatjes en trappen die naar de top van de heuvel leiden. Er is een mooi traditioneel café met uitstekende Griekse zoetigheden en het meest geweldige uitzicht.

Veel gerestaureerde huizen met bloemrijke balkons geven het dorp een bijzonder vrolijk en esthetisch tintje. Sommige delen van de oude Byzantijnse muren die door de Venetianen zijn gerestaureerd om de stad te versterken, hebben het verstrijken van de tijd overleefd.

De wandeling door Palio Horio is een waar genot en enkele van de overgebleven Byzantijnse kerken zoals de kapel van Agio Anargyroi zijn een bezoek waard. In de kerk van Agios Andreas is ook het hoofdkwartier van de Internationale Homeopathie Academie gehuisvest, waar informatie en oplossingen worden gegeven voor allerlei gezondheidsproblemen.

Het mooie pleintje tegenover de prachtige Christ Church is de ideale plek om te ontspannen en te genieten van een kopje koffie in de schaduw van de bomen. Dit fantastische dorp is te bereiken met de lokale bus of via een heerlijke wandeling vanaf Patitiri, zigzaggend door verschillende bomen , en biedt een prachtig uitzicht.

De Kerk van de Geboorte van Christus is een lieftallige kleine kerk in de stad Alonissos (Chora) en een van de weinige die de aardbeving van 1965 heeft overleefd. De enige schade die is overgebleven van de aardbeving zijn de scheuren die op de muren te zien zijn. De kerk werd oorspronkelijk gebouwd in de 12e eeuw en heeft van binnen enkele mooie fresco's uit de 17e eeuw.

Kerk van Agios Georgios

Deze kerk werd gebouwd op het hogere niveau van de stad Alonissos (Chora) en staat er nog steeds, na de schade van de tijd en de zware aardbeving in 1965 te hebben overleefd. Agios Georgios heeft prachtige iconen uit de 18e eeuw.

Kerk van Agios Athanassios

Deze kleine kerk staat in het fort van de stad Alonissos (Chora), een andere overlevende van de rampzalige aardbeving van 1965. Het werd gebouwd in de 17e eeuw en is gemaakt van steen. Binnen in de kerk bevindt zich een waardevol icoon uit de 18e eeuw.

Veerboten vertrekken naar Alonissos vanuit de haven van Agios Konstantinos in Volos en vanuit de haven van de stad Volos. De tocht duurt ongeveer 4 uur. In de zomer zijn er enkele extra veerbootroutes naar Alonissos vanuit Kymi in Evia. Merk op dat er geen directe veerbootroutes zijn van Athene naar Alonissos.

Als u vanuit Athene reist, moet u Volos of Evia bereiken met de KTEL-bus en dan kunt u de veerboot nemen die u naar uw bestemming brengt!

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.