Kritika traditioneel dorp Corfu

Kritika is het kleine traditionele dorp in het zuidelijke deel van Lefkimi. Het dorp Kritika op Corfu is een ideale bestemming voor rustzoekers, bekend als een doorgang naar enkele van de meest populaire stranden.

In de buurt van het dorp Kritika vindt u stranden en delen van het eiland met een onvergelijkbare schoonheid.

Beginnend in het gebied van Megali Lakka achter de heuvels van het dorp Kritika, ontmoet men het strand met het gouden zand, genaamd "Mikro Nisi-strand", gelegen nabij de beroemde indrukwekkende kaap Arkoudilas in Zuid-Corfu.

De geschiedenis en de naam van het dorp Kritika

De geschiedenis van het dorp Kritika is verbonden met de archeologische vondsten die aan het licht zijn gekomen en getuigen van het bestaan ​​van menselijk leven uit de prehistorie met pyrolithische werktuigen die in het gebied zijn gevonden.

De naam van het dorp als Kritika is geschreven in documenten van 1350, later in 1450 wordt het geregistreerd als Kritika van Neochori, terwijl een extra interessant element voor het dorp wordt gevonden in 1753,

Het dorp Kritika is een voorbode van de associatie van zijn naam met de constructie door Kretenzische immigranten, aangezien de naam lijkt op het woord "Kritikos" dat verwijst naar degenen die van Kreta komen.

Zoals de lokale bevolking zegt, verhuisden de Kretenzer immigranten naar het eiland Corfu tegen de tijd dat Kreta werd bezet door de Saracenen, in de 16e eeuw. Daarnaast is er nog een ander verhaal over de bouw van het dorp door Venetiaanse soldaten die in 1540 uit Nafplio en Monemvasia kwamen.

Het dorp Kritika staat echter ook bekend om zijn bijzondere tradities, die van generatie op generatie worden doorgegeven. Een bekende traditie is "Karnavaitikos of heilige bruiloft" die plaatsvindt tijdens de carnavalsperiode. Deze traditie vindt ook plaats in de naburige dorpen Marathias, Chlomos en Giannades, op de zondag van Tyrophagus.

Je kunt ook een bezoek brengen aan de kerk van Sint Spyridon van Kritika, waar veel tradities van de Grieks-orthodoxe kerk plaatsvinden en de lokale bevolking vaak samenkomt voor vieringen en gebruiken die ook het hele jaar door plaatsvinden in veel andere dorpen van Corfu.

Als je in de buurt van de nederzetting Kritika bent, raden we je aan om alle paden en smalle straatjes te ontdekken, evenals de plaatsen eromheen die opvallen door hun biodiversiteit en gezegend zijn met unieke bloemen en bomen. Natuurlijk moet je je fotoalbum zeker aanvullen met foto's van de nabijgelegen stranden, zoals Mikro Nisi, Gardenos strand, Ai Gordis Notou en de indrukwekkende Kaap van Arkoudila.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.