Veerboten Turkije-Griekse eilanden

De veerboten tussen Turkije en de Griekse eilanden gaan weer van start na een pauze van 2 jaar. Veerdiensten tussen Turkije en de Griekse eilanden worden hervat na een onderbreking van twee jaar tijdens de Covid-19-pandemie, werd eerder deze week aangekondigd.

De veerdienst zal het toerisme tussen de twee landen nieuw leven inblazen, zei Yusuf Ozturk, de voorzitter van de Chamber of Shipping in Izmir, Turkije.

Hij zei dat de veerboten bijna 1 miljoen passagiers per jaar tussen beide kusten zullen vervoeren.

“Tijdens deze twee jaar hebben onze veerbootleden het heel moeilijk gehad. Uiteindelijk hebben we het resultaat gekregen dat we verwachtten. De handelaars op de Griekse eilanden kijken uit naar Turkse toeristen en in Turkije kijkt men uit naar toeristen die verblijven op de Griekse eilanden..

Griekenland heeft maandag zijn beperkingen aan de zee grenzen opgeheven en veerdiensten hebben snelle plannen gemaakt om te profiteren van de open doorgangen. Gezondheids- en veiligheidsmaatregelen voor het gebruikmaken van de diensten worden in de komende week bekend gemaakt.

Een bezoek aan de Griekse eilanden in de Egeïsche Zee

De gemakkelijkste manier om tussen Griekenland en Turkije te reizen is met een veerboot van een Grieks eiland naar het Turkse vasteland (of omgekeerd). Catamaranveerboten met hoge snelheid vertrekken van Rhodos, Kos, Samos, Chios en Kastelorizo ​​naar Marmaris, Bodrum, Fethiye, Cesme, Kusadasi en Kas.

Hier zijn enkele van de belangrijkste veerbootroutes tussen de Griekse eilanden en Turkije die vóór de pandemie opereerden.

Samos naar Kusadasi

Samos ligt op slechts 1,6 km afstand van Turkije en is een prima startpunt om de stad Kusadasi te verkennen. Samos is ook de geboorteplaats van Pythagoras (de maker van de stelling van Pythagoras) en de thuisbasis van prachtige stranden, badplaatsen en prachtige landschappen. Veerboten naar Kusadasi duren ongeveer een uur en 15 minuten. Kusadasi is ideaal voor diegenen die graag oude sites bezoeken. De populaire badplaats ligt dicht bij buitengewone bezienswaardigheden zoals Efeze, Pamukkale en Aphrodisias. Kusadasi is ook een populaire haven voor cruiseschepen.

Kos naar Bodrum

Kos staat ook bekend om zijn prachtige stranden en een overvloed aan nachtclubs en bars in de grotere steden. De reis duurt ongeveer 45 minuten. Bodrum is een moderne badplaats gebouwd op de ruïnes van Halicarnassus in 1402. Het beschikt over een 15e-eeuws kruisvaarderskasteel (waar nu het museum voor onderwaterarcheologie is gevestigd), een luchthaven en veel winkels, waaronder een kleurrijke markt en een nachtleven.

Rhodos naar Fethiye

Als u het Griekse eiland Rhodos wilt bezoeken, is Fethiye een natuurlijke volgende bestemming. Rhodos is het grootste van de Dodekanesos-eilanden en is de culturele hoofdstad van de archipel. Fethiye is een havenstad die vooral bekend staat om zijn stranden en jachten. Geschiedenisliefhebbers zullen genieten van de ruïnes van het oude Telmessos die verspreid over de stad liggen. Veerboten varen meestal in de zomer, van half juni tot augustus met 14 afvaarten per week; de reis duurt een uur en 30 minuten.

Rhodos naar Marmaris

Een andere optie vanaf Rhodos, Marmaris, is een uur varen met een hogesnelheidscatamaran en twee uur met de normale veerboot. Het is een aantrekkelijke toeristische bestemming met architectonische charme. De kleine haven, mooie stranden en het middeleeuwse kasteel zijn hier de belangrijkste attracties. Het toeristenseizoen van Marmaris begint in april en eindigt midden oktober.

Chios naar Cesme

Chios is een Grieks eiland met prachtige stranden (natuurlijk) en nogal wat middeleeuwse stadjes en Byzantijnse kloosters. Cesme is populair vanwege het heldere water en de duikplekken. Deze route brengt je naar een gezellig stadje met goede stranden en goede restaurants langs de waterkant en langs de hoofdstraat. De reis duurt tussen de 20 en 30 minuten, afhankelijk van de door u gekozen veerbootmaatschappij.

Momenteel  kunt u deze routes nog niet reserveren, sla de pagina op onder uw favorieten en kijk t.z.t. op de website van Euroferries, Let's Ferry, of Ferries Booking

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.