Chalkidiki: magische Noord-Griekse vakantie met prachtige stranden


Chalkidiki is een opvallend mooi schiereiland in Noord-Griekenland dat bestaat uit drie "vingers" - die allemaal veel verschillende attracties voor reizigers hebben. Ondanks dat het een van de belangrijkste toeristische bestemmingen van Griekenland is, kan Chalkidiki (of Halkidiki) over het hoofd worden gezien door internationale reizigers.

De allure van Chalkidiki

Chalkidiki is een buitengewoon mooie toeristische bestemming met een andere smaak dan die van de meer kosmopolitische Griekse gebieden zoals Athene of Mykonos. Chalkidiki is de perfecte plek om te ontspannen in de zomer en biedt veel mogelijkheden voor diegenen die hun vakantie liever in een rustigere, meer natuurlijke omgeving doorbrengen.

Vanwege de ligging in Noord-Griekenland wordt het schiereiland vaak bezocht door zowel binnenlandse toeristen als toeristen uit nabijgelegen Balkanstaten. Het is echter een unieke, prachtige plek die ook niet mag worden gemist door buitenlandse en internationale reizigers.

Chalkidiki is erg populair onder degenen die de voorkeur geven aan kampeervakanties, omdat het veel georganiseerde campings heeft die zich richten op prijsbewuste reizigers die genieten van hun vakantie ondergedompeld in de natuur. De meeste campings liggen op of grenzend aan een van de vele mooie stranden in de omgeving, waardoor ze perfect zijn voor strandliefhebbers.

Inleiding tot de verschillende "vingers" van Chalkidiki

Het meest zuidelijke deel, Kassandra genaamd, is de meer conventionele toeristische bestemming van Chalkidiki. Kassandra, dat beschikt over resorts, clubs en bars, is gericht op reizigers die op zoek zijn naar een evenwicht tussen strandactiviteiten en andere vakantieactiviteiten. Grieken verwijzen naar Kassandra als de eerste etappe van Chalkidiki.

De tweede of middelste vinger, Sithonia genaamd, is iets minder bevolkt dan het eerste been. Sithonia beschikt over vele prachtige stranden en zowel goed uitgeruste als gratis campings, waardoor het perfect is voor een uitje vol natuur.

Er zijn ook enkele dorpen in Sithonia die af en toe de behoefte kunnen stillen om naar een bar, taverne of restaurant te gaan. Door een gebrek aan lichtvervuiling schijnen de sterren ook heel fel boven Sithonia en de rest van Chalkidiki, wat het perfect maakt voor sterrenkijken!

De meest noordelijke of derde vinger, Athos, is over het algemeen gesloten voor het publiek omdat het de thuisbasis is van twintig orthodoxe kloosters. Hierdoor zijn alleen mannen toegestaan ​​op het derde deel van het schiereiland - en alleen nadat speciale toestemming is verleend.

Welke vinger u ook kiest om te bezoeken, Chalkidiki zorgt gegarandeerd voor een geweldige vakantiebestemming.

Weekendje weg voor noordelijke toeristen

Vanwege de nabijheid van Chalkidiki tot de op een na grootste stad van Griekenland, Thessaloniki, is het een perfect toevluchtsoord voor diegenen die Noord-Griekenland bezoeken. Halkidiki ligt op ongeveer 40 km (25 mijl) van Thessaloniki - slechts een korte auto- of busrit verwijderd.

De lokale bevolking van Thessaloniki zal in de zomer vaak een lang weekend naar Chalkidiki gaan om te genieten van de zon op de prachtige stranden. Voor internationale toeristen kan een reis naar Chalkidiki worden gecombineerd met een bezoek aan Thessaloniki, voor een perfecte balans tussen stedentrips en natuurvakanties.

Thessaloniki is een bestemming die je niet mag missen, met veel culturele bezienswaardigheden zoals de Witte Toren en het oude kasteel. Het heeft ook veel winkels en is beroemd om zijn prachtige boulevard die perfect is voor een middagwandeling.

Bij een bezoek aan Chalkidiki is het altijd een goed idee om ook Thessaloniki te bezoeken (en vice versa). Beide bieden unieke ervaringen en adembenemende uitzichten, en zijn iets meer "buiten de gebaande paden" voor internationale toeristen. Een reis door Noord-Griekenland mag u niet missen!

In een land met zo'n rijkdom aan prachtige stranden en plaatsen om te bezoeken, is het veelzeggend dat Grieken een gezegde hebben: "Er is geen plaats zoals Chalkidiki"!

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.