Bochali Zakynthos

Bochali, het dorp met een adembenemend uitzicht op de stad Zakynthos

Bochali is een klein dorpje van 900 inwoners gelegen op de heuvel achter de stad Zakynthos. Tijdens de Venetiaanse bezetting, evenals in de daaropvolgende jaren, was het de aristocratische buurt van de stad en het eiland in het algemeen. Het behoudt nog steeds elementen uit deze periode vandaag. Vanaf Bochali kunt u genieten van een panoramisch uitzicht op de stad Zakynthos en de Ionische Zee. Op een paar honderd meter van de plaats, op het hoogste punt van de heuvel, staat het historische kasteel, gebouwd rond 1646.

Hoe kom je in Bochali

Bereik Bochali te voet

Vanaf het San Marco-plein kan het dorp Bochali te voet in ongeveer 20 minuten worden bereikt via een prachtig panoramisch pad dat begint bij de Panagia Pikridiotissa-kerk en door oude wijken en vervolgens door een dennenbos gaat.

Bereik Bochali met de auto

Het kan lastig zijn om vanuit Zakynthos-stad naar Bochali te gaan als u uw navigator instelt terwijl u zich in een kleine zijstraat bevindt. We raden u aan eerst naar het Solomosplein te gaan en vervolgens de Google-coördinaten https://goo.gl/maps/nvyzbHhRVFUx3wBS7 in te voeren, waarmee u rechtstreeks naar de gratis parkeerplaats gaat.

Wat te zien in Bochali

We raden aan om Bochali twee keer te bezoeken: een keer 's ochtends, wanneer de zon de kleuren van de zee versterkt en je het kasteel en de pittoreske straatjes eromheen kunt bezoeken, en een keer' s avonds, wanneer de lucht roze kleurt en het dorp verlicht.

Dit is wat je kunt zien in Bochali:

Panagia Chrysopigi-kerk

De klokkentoren van de Panagia Chrysopigi-kerk staat alleen op het Bochali-plein. Binnen in de kerk domineren de vergulde iconostase uit hout gesneden, de icoon van de Madonna met het kind die hier uit Istanbul is gebracht, en verschillende Byzantijnse iconen.

Venetiaans kasteel


Op de top van de heuvel bevindt zich een fort, ook wel bekend als het Venetiaanse kasteel of het kasteel van Bochali. De bouw werd voltooid door de Venetianen in 1646, maar de structuur werd voortdurend beschadigd door de vele aardbevingen die de een na de ander door de jaren heen troffen.

Agia Paraskevi-kerk

De geschiedenis van de post-Byzantijnse Agia Paraskevi-kerk in Bohali, die de nagedachtenis van Agia Paraskevi, beschermheilige van de Tsjechen, viert, gaat verloren in de tijd. De structuur werd gelukkig gespaard door de catastrofale aardbeving van 1953.

Wat te doen in Bochali

Verken de smalle straatjes van het dorp

Het dorp Bochali is bekend om zijn bloemen- en moestuinen, en het slenteren door de smalle straatjes, daar waan je je terug in de tijd.

Nip een drankje

Neem een pauze en bestel een kopje koffie of een drankje op een van de plekken met uitzicht op de uitkijktoren. Bochali is zeker de meest betoverende plek in Zakynthos op nachten met volle maan.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.