Poros Griekenland ontspanning voor de hele familie

Poros is een klein eiland, gelegen in de Saronische Golf. Poros is een ontspannende plek voor een vakantie met de familie. Want het is slechts een uur met de veerboot vanuit Athene. Poros is een echte zomerbestemming. 

 De stad Poros is gebouwd op de hellingen van een heuvel, hier vinden de meeste activiteiten van het eiland plaats. De meeste toeristische plaats is Askeli, met een prima zandstrand helder water en veel toeristische voorzieningen. 
De meest pittoreske plek van Poros is de  Baai van de Liefde, omgeven door de karakteristieke dennenbossen van het eiland. In de afgelopen jaren heeft het eiland zich ontwikkeld als een vertrekpunt voor zeiltochten op de Saronische Golf. Veel zeilcentra hebben juist daarom hun basis op het eiland. 

Zoals gezegd, slechts een uur met de veerboot van Athene, Poros in Griekenland is een prachtig eiland met een ontspannen sfeer. De mooie stranden, het pittoreske stadje en de lounge nachtleven maakt het tot een populaire zomer weekend bestemming voor de Atheners. Vakanties in Poros zijn vooral populair bij gezinnen met kinderen die kunnen verblijven in een strandstudio en ontspannende dagen onder de zon doorbrengen. Poros is een eiland met een ontwikkelde toeristische infrastructuur. De meeste voorzieningen vindt u in Poros stad, maar er zijn ook andere kleinere dorpen die behoorlijk druk worden in de zomer, zoals Askeli en Neorio.
Poros is de hoofdstad en de belangrijkste haven van het eiland Poros. Het is gelegen in het zuidelijke deel van het eiland.  Poros stad is de hoofdstad, maar ook het commerciële, economische, culturele en residentiële centrum van het eiland. Het is een prachtige kleine stad, een amfitheater gebouwd met twee verdiepingen witgekalkte of fel gekleurde neoklassieke gebouwen die uitblinken door hun terracotta daken, lange ramen en houten balkons. De schoonheid van Poros wordt benadrukt door de witgekalkte smalle straatjes die schitterend wordt geaccentueerd door de felle fuchsia, rood en oranje van de bougainville en hibiscus. De prachtige neoklassieke, lichtblauw geschilderde klok toren werd gebouwd in 1927 en staat op het hoogste punt van de stad. Het is zichtbaar vanuit elk deel van de stad. Een van de must see van het mooie Poros is het Archeologisch Museum.  De prachtige openbare bibliotheek is ook de moeite waard evenals de kerk van Agios Georgios, met de prachtige fresco's van de beroemde Griekse schilder Constantijn Parthenis en de prachtige Villa Galini, een van de mooiste huizen van Poros. Aan de waterkant, souvenirwinkels, cafés, bloemisten en andere winkels ze vormen een kleurrijke en levendige gevel. In de stad vindt u hotels, studio's, maar er zijn ook eenvoudige kamers te huur. Reisbureaus, banken, een postkantoor en een openluchtbioscoop zorgen voor alle gemak.
Askeli is een dorp gebouwd rond de Progymnastirio, de eerste residentie van Koning Othon, tegenwoordig een marine opleidingscentrum. Het dorp Askeli bestaat uit neoklassieke gebouwen, gemodelleerd naar het zomerpaleis van Koning Othon, ontworpen door de Deense architect, Hans Christian Hansen. Askeli is omgeven door twee zandstranden en biedt kamers en appartementen te huur, hotels, cafés, tavernes en een paar winkels.
De zusterstad van Poros, Galatas ligt op slechts een paar honderd meter van het eiland Poros, vaak verbonden door kleine taxi boten, die 24 uur per dag varen tussen beide steden. Galatas is ook toegankelijk vanuit Athene. Uitgerust met tal van cafés restaurants en bars, is Galatas een stad die niet verveelt. Galatas stad heeft zijn eigen rustieke charme, dat is meer traditionele Griekse, in vergelijking met Poros. De landbouw is nog steeds een belangrijke industrie, olijven en citrusvruchten worden geteeld.

Liggend aan de oostelijke kust van Poros, is Kalavria een pittoreske en charmante vissershaven die is gebouwd rond een beschutte, met pijnbomen bedekte baai. Kalavria ligt vlakbij het klooster van Zoodochos Pigi, het heeft een kleine taverne dat alleen geopend is in de zomer en een prachtig kiezelstrand met schoon water.
Het dorp Neorio ligt in het noordwesten van Poros. Het beschikt over voldoende hotels, kamers en appartementen en leuke tavernes. Het dorp heeft ook een heel mooi strand.
Hoewel Poros een klein eiland is, zijn er toch veel mooie zand- en kiezelstranden (>10) in Poros met kristalhelder water en schaduwrijke bomen.  Veel van deze stranden vindt u juist op zo'n 2 tot 10 kilometer vanaf Poros stad.