Sikiá historisch dorp op Sithonía

Sykia (of Sikia) is een historisch dorp op Sithonia ligt ongeveer 3 kilometer landinwaarts, bergopwaarts van het Sykia strand. Dit is een zeer rustig deel van Sithonia met een paar grote stranden en vele kleinere in de buurt. Het  Kriaritsi strand, misschien wel het beste strand van Halkidiki, ligt net ten noorden van Sykia.
Het strand van Sykia wordt omgeven door campings. Er zijn geen grote hotelcomplexen, maar er zijn goede alternatieven in appartementen, kamers en studio's. Sykia is vrij uitgestrekt, waardoor niet alle accommodaties dicht bij het strand liggen en als u geen auto heeft moet u soms een eindje lopen.

Boven de stad Sykia, op de berg zijn de resten van een oude versterkte nederzetting genaamd Koukos. Er is bewijs dat Sykia een mijnbouw dorp was uit de Vroege IJzertijd. Op het kerkhof zijn 100 graven gevonden, waarvan de vroegste dateren uit de 10e eeuw voor Christus. Later in een 14e eeuw Byzantijnse document werd de stad Loggos genoemd. Waarschijnlijk een korte tijd later werd de naam veranderd in de huidige naam Sykia. Er zijn twee verklaringen voor de naam: Als de zon opkomt achter de berg Athos, bedekt de schaduw een deel van de stad Sikia. In het lokale dialect komt het woord schaduw overeen met Sykia. Een andere versie is dat de naam komt van het Griekse woord voor vijgenboom.

Wat kunt u doen in Sykia? Er zijn tal van mooie stranden op een paar kilometer van Sykia. Ga zuidwaarts en bezoek de kleinere stranden zoals Pigadaki en probeer de verbazingwekkende visgerechten in de tavernes. De steen structuren van de oude molens van Sykia, gevonden op het belangrijkste strand zijn ideaal om te fotograferen. Maak een wandeling boven de stad van Sikia naar de ruïnes van het kasteel, dat nu dienst doet als een monument voor de mensen, die zich ooit in de regio vestigden. Breng zeker een bezoek aan het Kriaritsi strand, een geweldig zandstrand met kristalhelder water perfect om te zwemmen.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.