Arki voor rugzaktoeristen

Arki
Arki is een klein Grieks eiland met een oppervlakte van slechts 7km2 en het ligt ten noorden van ten noorden van Lipsi. Er wonen slechts 60 personen op Arki. Het eiland heeft slechte veerverbindingen, daardoor is het eiland tot nu toe grotendeels van het toerisme gespaard gebleven. In de afgelopen jaren kwamen steeds meer rugzaktoeristen en zeilers naar Arki. Bijna alle bewoners op Arki wonen in de gelijknamige plaats. Er zijn weinig bezienswaardigheden en geen goede stranden. Een wandeling naar de kapel is echter de moeite waard. Bent u van plan grote wandelingen te maken, informeer dan gerust bij de plaatselijke bevolking, zij helpen u graag. De meeste bewoners leven overigens van de visserij. Arki heeft inmiddels electriciteit, maar een supermarkt is er niet, in een kleine kiosk kunt u de belangrijkste producten kopen. Twee restaurants serveren eenvoudige gerechten tegen normale prijzen. Vis is vaak de specialiteit en altijd vers.
Als u Arki nog te groot vindt, kunt u zich laten overzetten naar het eiland Marati. Er is één restaurant, waar u ook kunt overnachten. De stranden zijn beter dan op Arki en er wonen slechts 10 personen.
Arki wordt slechts enkele keren per week aangedaan door veerboten vanuit Samos, Rhodos, Patmos en Lipsi. In de zomer zijn er ook kleinere veerboten vanuit o.a. Patmos. 

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.