Chalki Grieks woestijn eiland

Chalki
Chalki een klein Grieks eiland op slechts 10 km van Rhodos.
Chalki is een klein eiland in de Dodekanesos. Op 28 km2 wonen slechts 350 mensen. Voor toeristen heeft Chalki niet al te veel te bieden. Het kale eiland is bijna een woestijn. De stranden zijn middelmatig en er zijn weinig bezienswaardigheden. In oude tijden leefden de inwoners van bijvoorbeeld Kalymnos van spons duiken. Deze industrie is echter helemaal tot stilstand gekomen, de visserij en de olijventeelt op Chalki levert ook weinig op. Het toerisme ontwikkelt zich langzaam.

Chalki is dus een arm eiland met veel emigranten.
Emporio is de plaats waar alle toeristen aankomen met de veerboot. Het is een romantische en schilderachtige plaats. Andere bewoonde plaatsen op Chalki zijn er niet. Straten zijn er ook bijna niet, daardoor is Chalki bijna autovrij.De weinige hotels bieden kamers tegen een iets bovengemiddelde prijs. De prijzen is de restaurants zijn ook niet echt goedkoop, men zegt dat de Britten hiervan de oorzaak zijn, ze zijn wat minder prijsbewust. Veel te zien valt er overigens niet in Emporio.
Wegens gebrek aan voldoende wegen, zijn er geen taxi's en is er geen openbaar vervoer. Er is wel een dagelijkse veerboot naar Rhodos. Daarnaast ligt Chalki op de veerboot route van Piraeus, via Milos, Santorini, Kreta, Kassos, Karpathos naar Rhodos (1 a 2 x per week).