Samothraki Grieks eiland om te wandelen

Samothraki
Samothraki Grieks eiland geschikt om te wandelen. Het eiland ligt ongeveer 50 km ten zuiden van de stad Alexandroupolis op het Griekse vasteland. Naburige eilanden Thassos, Limnos en Gökcenda
(Turkije). Samothraki heeft een oppervlakte van 180 vierkante kilometer en heeft 2500 inwoners. Het eiland is deels bebost en bergachtig. Samothraki is daarom bijzonder geschikt voor wandelingen in het voorjaar.

De hoogste berg (Fengari, 1600m)
is een prima bestemming, het is geen eenvoudige wandeling, maar het uitzicht is prachtig. Samothraki heeft een aantal zeldzame vogels, zoals reigers, pelikanen en haviken. Toerisme heeft zich pas de laatste jaren ontwikkeld. De meeste hotels vindt u in Kamariotissa (haven) en Therma (Loutra). In oude hoofdstad Chora (de mooiste stad van het eiland), kunt u gemakkelijk kamers huren. In Therma zijn twee campings. Nachtleven op het eiland is er niet echt, maar wel een aantal goede en gunstige restaurants. Vanuit de haven rijden bussen naar Chora en Therma. U kunt het eiland bereiken met de veerboot vanaf Alexadroupoli (ongeveer 5-6 keer per week) en Kavala (1-2 maal daags). De meeste veerboten vertrekken van Alexandroupolis naar Samothraki in het noordoosten van Griekenland. Er is geen vliegveld.
 Het beste strand van het eiland Samothraki heet Pachia Ammos Beach. Dit strand ligt in het zuiden van het eiland op ongeveer 15 kilometer afstand van Kamariotissa en is bereikbaar per bus. Een ander "populair" strand is Kipos Beach dat aan de oostkant van Samothraki ligt op zo'n 18 kilometer afstand van Therma. Dit kiezelstrand is ongeveer een kilometer lang en een bestemming voor naturisten. Ook Kipos Beach is met de bus te bereiken, maar het is hier erg rustig en het zeewater is er mooi en helder. Bezienswaardig is het heiligdom van de Grote Goden bij Paleopi, vandaar komt ook het beroemde standbeeld Nike van Samothraki. Ze staat in het Louvre in Parijs. Een replica vindt u in het plaatselijke museum. Het klooster van Alonia en enkele van de vele kleine kerken en kapellen moet u bekijken.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.