Vakantie Rhodos excursies

Bijschrift toevoegen
Tijdens uw vakantie op het Grieks eiland Rhodos heeft u de keuze uit diverse excursie mogelijkheden.
Erg populair zijn diverse cruises, ik zal er een aantal proberen te beschrijven. Daarnaast zijn er de bekende city tours en eiland tours.  • Boot excursie naar Symi. Als u de natuurlijke haven van Symi binnenvaart, zult u betoverd worden door dit prachtige eiland. Een van de meest pittoreske eilanden van de Dodekanesos, Symi belooft zijn bezoekers rust en kalmte. De belangrijkste stad is Gialos met zijn neo-klassieke huizen. Het eiland is wereldberoemd vanwege de natuurlijke sponzen.
  • Boot excursie naar Marmaris in Turkije. Marmaris is een van de meest aantrekkelijke toeristische locaties gelegen aan de westelijke Turkse kust. Gebouwd op een prachtige baai is de stad erin geslaagd om zowel oude als nieuwe architectuur te combineren met charme. Breng een bezoek aan de bazaar van Marmaris. Geniet van de oosterse sfeer, de cultuur, de Turkse keuken en de zoete lekkernijen. In één dag kunt u genieten van twee landen.
  • Boottocht naar Kalithea. Het strand van Kalithea is beroemd om zijn warme geneeskrachtige bronnen die werden gebouwd door de Italianen.  Het is een prachtige plek met palm-en pijnbomen  en gebouwen beïnvloed door de Arabische architectuur met zijn prachtige mozaïeken. De smaragdgroene wateren van de zee passen perfect bij dit idyllische landschap. Kalithea ligt op een korte afstand van Rhodos stad. Tijdens de boottocht kunt u genieten van het landschap en prima zwemmen en snorkelen in het kristalheldere water.
  • Cruise naar Chalki. Na vertrek vanuit Kamiros bereikt u het prachtige eiland Chalki. U heeft voldoende vrije tijd om het pittoreske dorpje Imborios (de enige stad) en de kerk van St. Nicolaas te bezoeken. Lunchen kunt u in een van de typische Griekse restaurants en relaxen op het strand van Pondamos of Ftenagia beide met kristalhelder water.
Naast de genoemde boot excursies kunt u ook mee gaan met de Waterhoppers PADI Dive Boat, die vertrekt vanuit de Mandraki haven in Rhodos stad, u kunt hier leren scuba duiken en uw internationale brevet halen.  Reeds gecertificeerde duikers hebben hun eigen briefing met de duikinstructeur, daarna kunnen zij duiken in de grotten van  Kalithea.
Andere excursie mogelijkheden zijn: met het vliegtuig naar Santorini, met de minibus naar Lindos, wijnproeverijen in Embonas, zelfs een sightseeing met het vliegtuig van het eiland Rhodos behoort tot de mogelijkheden.