Fietsen op Corfu

Fietsvakantie op het mooiste Griekse eiland Corfu. Griekse eilanden zijn allemaal prachtig en worden gekenmerkt door een divers landschap en zijn ideaal voor een actieve vakantie in de frisse lucht. Corfu is zeker een van de mooiste onder hen en het groene eiland en op Corfu kunt u prima fietsen. Wilt u actief bezig zijn kunt u natuurlijk ook deelnemen aan diverse watersporten, zoals surfen en zwemmen, maar ook heerlijk wandelen.
De westkust is rotsachtig en ideaal voor mountainbikers, de noordelijke en oostelijke kusten zijn vrij vlak, maar landschappelijk zeer aantrekkelijk en in het midden van Corfu nodigen uitgestrekte weilanden met wilde bloemen en glooiende heuvels uit om een fietstocht te maken, die ook geschikt is voor de hele familie.
Mountainbiken op Corfu is geschikt voor groepen, met de familie, individueel, en zelfs voor professionals.
Vanwege de landschappelijke verschillen in Corfu, zijn er tal van routes voor mountainbikers, die op Corfu actief willen zijn. Daarbij kunt u natuurlijk kiezen, of u op eigen houtje het eiland wilt verkennen, of wilt deelnemen aan een georganiseerde tour. Een vaste route met regelmatige stops om foto's te nemen, maar misschien wilt u liever zelf spontaan stoppen. Bij georganiseerde tours zal vaak een ondersteunende busje meerijden. Bij pech of conditionele problemen kunt u instappen. Naar Corfu kunt u natuurlijk uw eigen professionele fiets meenemen, maar op diverse plaatsen kunt u een fiets huren en dat geldt voor fietsen voor het gehele gezin, van kinderfietsen, stadsfietsen tot sportieve fietsen zelfs voor de professionals onder u.
Bent u sportief en beschikt over een goede conditie is een tour naar de Oros bergen een echte uitdaging. Het parcours gaat over wegen naar het bergplateau, waar alleen de berggeiten leven. Vanaf het plateau heeft u bij helder weer uitzicht tot Italië.
De 27 km lange strook van Para Mona tot na Vitalades is dan voor de meer ervaren fietsers, maar ook voor beginners die af en toe een pauze kunnen nemen om iets te eten of te drinken. In de dorpjes Messongi en Boukari kunt u genieten van de heerlijke visgerechten. Daarna kunt u rustig door fietsen naar Petriti en aansluitend naar Perivoli, waar u kunt overnachten

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.