Griekse eilanden voor een vakantie met kinderen

Het vinden van de perfecte plek voor een vakantie met kinderen kan heel lastig zijn. Griekse eilanden bieden toeristen vele mogelijkheden voor een ontspannende vakantie met hun kinderen. Mykonos en Rhodos zijn misschien minder geschikt, vanwege de feestende jongeren. Wellicht kunt u uw teenagers overtuigen om samen te gaan, zo kunt u nog een oogje in het zeil houden. Er zijn minder bekende eilanden in de Egeïsche en Ionische Zee, die ideaal zijn voor gezinnen. Kreta, het grootste Griekse eiland, ligt in het zuiden. Kreta  heeft drie belangrijke luchthavens: Chania, Heraklion en Sitia dus het is gemakkelijk bereikbaar met het vliegtuig.
Er zijn vele archeologische vindplaatsen op het eiland Kreta, zoals Knossos en Phaistos uit de Minoïsche tijd en vergeet niet om het Archeologisch Museum van Heraklion te bezoeken. Met uw kinderen kunt u ook een bezoek brengen aan Cretaquarium , van mei t/m september dagelijks geopend van 09:30 uur tot 21:00 uur.
Kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar betalen geen entree, van 5 tot 17 jaar € 6,-, volwassenen betalen
€ 9,- Cretaquarium is onderdeel van het Thalassocosmos complex, op de voormalige US basis bij Gournes Heraklion.
Kea, of Gia is een prachtig eiland in de Egeïsche Zee, op slechts 60 mijl uit de kust van Athene. U bereikt het eiland met een snelle veerboot in ongeveer een uur. Het eiland is zeer rustig met gezinsvriendelijke stranden waar de kinderen zich kunnen uitleven op het strand en in het water. Een andere bestemming voor u en uw gezin is het eiland Tinos. Breng een bezoek aan de beelden en beeldhouwers in het plaatsje Pyrgos en aan het dorp Volax dat is gelegen in een vreemde en unieke omgeving vol met enorme granieten rots formaties, herinneringen van een vulkaanuitbarsting die enkele duizenden jaren geleden plaatsvond. Die natuurlijke monolieten hebben verschillende vormen en geven aan het landschap een unieke natuurlijke charme; de witte huizen van het dorp contrasteren met het diepe rood van de rotsen. De weinige inwoners van Volax zijn mandenmakers en hun ateliers kunnen worden bezocht. Hun werken zijn uiteraard te koop.
De oude kerken vindt u rond het dorp, ze zijn echt een bezoek waard. Er is ook een Museum voor Volkskunde, dat een interessante collectie voorwerpen toont uit de 19e eeuw.
Een ander eiland dat deel uitmaakt van de Cycladen is Naxos, het is gemakkelijk bereikbaar per boot en vliegtuig. Afgezien van de prachtige stranden, biedt Naxos vele culturele activiteiten en historische vindplaatsen, waaronder natuurlijk de beroemde middeleeuwse torens. Het vulkanische eiland Milos heeft een adembenemende kustlijn, stap samen in een kajak of breng een bezoek aan de grotten.
Antiparos, is een klein eiland vlak naast Paros, dat zich in de afgelopen tien jaar sterk heeft ontwikkeld.
Het eiland is nu uitgegroeid tot een belangrijke toeristische bestemming, waar activiteiten voor alle leeftijden worden aangeboden. Oudere kinderen worden zeker enthousiast als u ze mee neemt naar de diep grot van  Agios Ioannis, terwijl  pubers kunnen ontspannen op het strand en plezier hebben met allerlei watersporten. Ondertussen kunnen de volwassenen van het gezin een avondwandeling maken door de smalle straatjes van de stad.
Lemnos is misschien niet een van de bekende toeristische bestemmingen in Griekenland, maar het eiland biedt verschillende activiteiten voor alle leden van het gezin. Kinderen en tieners kunnen zich bezig houden met surfen, kitesurfen en windsurfen, terwijl de ouders kunnen genieten van de mooie stranden en de heerlijke lokale keuken.
Last but not least, Chios, is beroemd over de hele wereld voor haar lokale productie van mastiek. De vele fiets tochten en het Citrus Museum zijn slechts een paar van de activiteiten, die deze toeristische bestemming te bieden heeft.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.