Folegandros Grieks eiland met wilde schoonheid

Chora
Folegandros in Griekenland is gelegen tussen Paros en Santorini. Folegandros is een Grieks eiland met wilde schoonheid.  Hoewel Folegandros in de buurt ligt van de populaire eilanden van de Cycladen, heeft het haar eigen karakter weten te behouden en is het niet overspoeld door het massatoerisme. Folegandros met de traditionele Cycladische architectuur, de adembenemend uitzichten en afgelegen stranden, is het een eiland ideaal voor gezinnen en romantische stelletjes. U zult genieten van een wandeling langs de pittoreske straatjes van Chora, tot aan het kerkje van Panagia, gelegen op het hoogste punt van het eiland met een prachtig uitzicht op de zee.
Met de bus of boot vanuit de haven bereikt u prachtige stranden met een eigen sfeer en kristalhelder water. Met het wilde landschap en ontspannen sfeer, is Folegandros in Griekenland een van de meest indrukwekkende eilanden van de Cycladen.
Het belangrijkste dorp heeft de typische Cycladische sfeer en geeft een adembenemend uitzicht op de Egeïsche Zee. Chora is een prachtige plek om rond te lopen, tot aan de prachtige kerk van Panagia op de top van de heuvel. Vanaf de top heet u een indrukwekkend uitzicht op de Egeïsche Zee en de naburige eilanden van de Cycladen, zoals Santorini en Ios. De stranden van Folegandros zijn rustig en kunnen worden bereikt met de bus of boot vanuit de haven. De dorpen op Folegandros worden gekenmerkt door de typisch Cycladische stijl. De witgekalkte, kleine, huizen hebben kleurrijke ramen en deuren. Chora is de hoofdstad (dorp), terwijl Karavostasi de belangrijkste haven is van Folegandros. Chora is opvallend door zijn slingerende straatjes en steegjes. De vele pleinen zijn ook weer typisch voor de Cycladen en Folegandros. De huizen zijn gewit en vrij goed onderhouden, ondanks dat Chora één van de oudste middeleeuwse steden van de Cycladen is. Chora is verboden terrein voor auto's, door de bomen zijn er tal van schaduwrijke plekken, u kunt er heerlijk tot rust komen. Chora is een van de meest pittoreske dorpjes op het eiland Folegandros. Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in korte excursies, ga eens naar Chrissospilia, in het noorden. U kunt zich vergapen aan een druipsteengrot.
Het pittoreske dorpje Karavostasi is eigenlijk een dorp bij de haven. Hier vindt u allerlei toeristische voorzieningen, variërend van een reisbureau tot aan supermarkten en goede kwaliteit bakkerijen tot gezellige restaurantjes.  In de nabijheid van het dorp bevinden zich diverse prachtige stranden.
Het pittoreske dorpje Ano Meria is ideaal gelegen in het noordwestelijke deel van Folegandros. Het dorp ligt slechts op vijf kilometer van Chora. Bezoekers van het dorp worden betoverd door de schilderachtige schoonheid van het dorp, dat wordt omgeven door weelderige groene velden. Het dorp heeft zo'n 350 inwoners en bewaard nog steeds de eeuwenoude tradities. Tijdens uw bezoek aan Ano Meria moet u zeker een bezoek brengen aan het museum. Proef in één van de tavernes van de plaatselijke lekkernij, matsata, een handgemaakte pasta.
De stranden op Folegandros staan bekend om hun rustige omgeving, het spectaculaire uitzicht en het prachtige landschap. De stranden zijn ongerept, ideaal voor totale ontspanning. De stranden op Folegandros zijn te voet bereikbaar, per bus of per boot vanuit de haven. De belangrijkste stranden zijn: Agali (5 km van het dorp Chora), Karavostasi ( 3 km ten zuidoosten van het dorp Chora), Agios Georgios, Ambeli en Ligaria allen 8 km ten noordwesten van het dorp Chora).

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.