Perama Kreta

Melidoni grot
Perama ligt ongeveer 25 kilometer ten oosten van Rethymno, met een bevolking van ongeveer 1.650 inwoners, Perama is een van de belangrijkste provinciale centra van de prefectuur. Het is een belangrijk commercieel centrum, maar de laatste jaren heeft Perama zich ontwikkeld tot een aanzienlijke toeristische centrum. Vanuit Perama is het mogelijk om de grotten van Melidoni en Gerospilios of de Gerodspilios kloof, die allen ongeveer 4 km buiten de stad zijn gelegen te bezoeken.  Gedurende duizenden jaren hebben de grotten zich ontwikkeld tot een ongelooflijke weergave van stalactieten en stalagmieten,  ze zijn gewoon geweldig om te zien.  De grotten zijn ook van historische en archeologische belang. In de oudheid werd de mythologische reus Talos er aanbeden en in de Romeinse tijd, werden de grotten gewijd aan de verering van de god Mercurius.
In meer recente tijden hebben zij een belangrijke rol in de strijd om de bevrijding gespeeld.
In 1824 bijvoorbeeld, stierven honderden Kretenzers uit de omliggende dorpen in Gerodospilio. Ze hadden de grot twee jaar gebruikt om zich te verbergen voor de Turkse indringers. Toen hun schuilplaats uiteindelijk werd ontdekt, sloten de Turken de ingang van de grot af en staken het in brand. Ongeveer 340 vrouwen en kinderen en 30 gewapende mannen verstikten in het vuur. Een gedenkplaat voor dit afschuwelijke gebeurtenis is in de grot van de helden geplaatst.
Een tweede bezienswaardigheid ligt in het dorp Eleutherna, 12 km ten zuidwesten van Perama. Het zijn de ruïnes van de antieke stad die bekend staat als Apollonia waar de god Apollo en de godin Diana werden aanbeden. De oude stad is gebouwd op een natuurlijke heuvel en omgeven door versterkte muren met slechts een smalle brug als entree, die verder werd beschermd door een hoge toren. Tegenwoordig kunt u de overblijfselen van deze versterkte muren, evenals het aquaduct dat het water naar de citadel bracht aanschouwen.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.