Spili Kreta

Gelegen op ongeveer 28 km ten zuidoosten van Rethymno, in de provincie Agios Vassilios, ligt het kleine uitzonderlijk mooi dorp Spili. Dit prachtige bergdorp, met een bevolking van circa 800 inwoners, ligt op een hoogte van 430 meter. De omgeving is groen en weelderig met veel kleine bergbeken en veel bomen.
Op het dorpsplein met zijn schaduw van platanen, zijn marmeren fonteinen met koppen van gebeeldhouwde leeuwen met water afkomstig uit de heldere, verfrissende rivieren van de Psiloritis berg. Vanaf het plein, leiden smalle straatjes naar de wijken van het dorp.  De traditionele stijl huizen met bloemrijke tuinen bieden een prachtig uitzicht. In Spili zijn drie belangrijke kerken: de kerk van Agia Theodori, de kerk van Agios Georgios en de kerk van de Metamorfose van de Sotira (Redder).
Binnen deze kerken zijn een aantal prachtige voorbeelden van muurschilderingen en religieuze iconen. In de kerk van Agios Georgios, is een unieke muurschildering die de Heilige Drie-eenheid uitbeeld, de Heilige Geest wordt voorgesteld als een duif die uit de mond van God vliegt.
De weg van Spili gaat verder richting Agia Galini met een prachtig zandstrand. Agia Galini was één van de eerst ontwikkelde badplaatsen aan de zuidkust van Kreta. In westelijke richting op de weg naar Spili, ligt het dorp Koxare met 333 inwoners. Koxare werd beroemd vanwege de indrukwekkende ravijn van Kourtaliotis, ongeveer 3 km lang en eindigt bij de beroemde Preveli strand. De indrukwekkende, smalle ravijn heeft een wilde schoonheid en haar kale hellingen staan ​​vol met watervallen en grotten. Als de wind waait, hoort men geluiden zoals klappen van de handen "kourtala" zoals het genoemd wordt in het plaatselijke dialect.

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.