Drie geweldige Griekse eilanden die je niet mag missen

 Iedereen kent de populaire Griekse eilandbestemmingen, maar er zijn veel kleinere, minder bekende eilanden die de perfecte ontsnapping zijn aan de massa toeristen waar je het echte, ongerepte Griekenland kunt ervaren!

Laten we eens kijken naar drie eilanden die door de meeste toeristen over het hoofd worden gezien, simpelweg omdat ze grotendeels onbekend zijn.

Antiparos, een Grieks eiland weg van de drukte

Antiparos is een klein Grieks eiland in de zuidelijke Egeïsche Zee in de centrale Cycladen-archipel. Het is slechts een steenworp afstand van Paros, waar u de veerboot kunt nemen om over te steken naar het schilderachtige eiland.

Een natuurwonder dat bezoekers van het eiland al eeuwenlang betovert, is de Grot van Antiparos.

De ingang van de grot wordt bewaakt door een kleine 18e-eeuwse kerk die ook de moeite waard is om te bekijken, genaamd Agios loannis Spiliotis (Sint-Jan van de Grot).

Er zijn prachtige, ontspannende stranden op het eiland, evenals een typisch gevoel van gastvrijheid op een klein eiland, wat betekent dat u schilderachtige tavernes

Er zijn eigenlijk twee eilanden in het Koufonisia-complex, namelijk Pano en Kato Koufonisia, die beide per veerboot vanuit Naxos en Amorgos kunnen worden bezocht. Pano Koufonisi is bewoond in tegenstelling tot Kato Koufonisi. en restaurants zult vinden waar u zich als familie voelt terwijl u geniet van traditioneel Grieks eten.

Koufonisia, het perfecte eiland voor lange strandwandelingen

Niet de gemakkelijkste plek om te vinden, Pano Koufonisi ligt tussen Naxos en Amorgos.

Nu je weet hoe je daar moet komen, is dit wat je zult vinden op Pano Koufinisi. Dit is het perfecte eiland om te ontspannen, lange strandwandelingen te maken of een duik te nemen in de glinsterende blauwe zee.

Er zijn tavernes en winkels in Chora, waar u ook enkele accommodaties vindt als u uw reis naar dit kleine eiland meer wilt maken dan alleen een dagtocht.

Serifos is een juweeltje met 74 verschillende stranden

Serifos is een klein eiland van ongeveer 75 vierkante kilometer en ligt in de Cycladen. Je vindt deze verborgen schat, die vaak over het hoofd wordt gezien door toeristen, tussen het eiland Kythnos en Sifnos.

Het is het ideale Griekse eiland om te bezoeken als je niet omringd wilt worden door toeristen, vooral omdat niemand weet dat het bestaat!


Dit eiland is bereikbaar vanaf een veerboot in de haven van Piraeus en andere eilanden van de Cycladen-groep.

Zodra je aankomt op Serifos in de haven van Livadi, stuit je op prachtige zandstranden met een indrukwekkend uitzicht op de hoofdstad, Serifos of Chora, bezaaid met witte huizen op de hellingen van de heuvel.

Het eiland is praktisch een volledige cirkel en beschikt over 74 stranden rondom de kustlijn, waar u alles kunt vinden, van watersporten en afgelegen natuurlijke baaien tot ontspannende stranden.

Veel van de stranden hebben tavernes in de buurt, dus u kunt altijd ontspannen met een huisgemaakte, traditionele Griekse maaltijd voor lunch, diner of beide!

Griekenland tours, tickets en beziensvaardigheden.